Κορωνοϊός: Τι οδήγησε στη λήψη περιοριστικών μέτρων για τον Αμπελώνα

φώτο: EUROINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Νέα πραγματικότητα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Π.Ε. Λάρισας, καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Τοπική Κοινότητα Αμπελώνα με στόχο την ανάσχεση εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 
Μετά τη σχετική απόφαση που ελήφθη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν τα στοιχεία που οδήγησαν στην χθεσινή εξέλιξη.

Αιτία για την λήψη περιοριστικών μέτρων αποτέλεσε η επιδημιολογική εικόνα στον Αμπελώνα που κατέδειξε σοβαρό ζήτημα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μέχρι χθες διαπιστώθηκαν 17 κρούσματα συνολικά στην συγκεκριμένη περιοχή εκ των οποίων τα 9 απαιτήθηκε να νοσηλευτούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Από τους 9 ασθενείς, τρεις προερχόμενοι από τον Αμπελώνα παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (συνολικά στη ΜΕΘ νοσηλεύονται τέσσερα άτομα).

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως κάποια πρώτα κρούσματα προϋπήρχαν στον Αμπελώνα, ενώ το σημείο καμπής αποτέλεσε ο γάμος μετά τον οποίο προέκυψε ευρύτερη διασπορά.

Πλέον, με ενδιαφέρον αναμένεται η πραγματοποίηση από αύριο διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό του Αμπελώνα, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιό σημείο έχει φτάσει η μετάδοση του ιού.

Πέντε νέα κρούσματα σε Λάρισα και Βόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Κυριακής καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα σε Λάρισα και Βόλο με βάση τα αποτελέσματα που βγήκαν από δείγματα που εξέτασε το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τρία κρούσματα αφορούν τον Βόλο και δύο την Λάρισα (πρόκειται για ένα νεαρό άτομο και έναν ηλικιωμένο).

Πηγή: larissanet.gr