Κώστας Βουτσάς: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.

 
Ο άνθρωπος που σκόρπισε δεκαετίες γέλιου στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του. Τελικά, όμως, ο «αιώνιος έφηβος» δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας σήμερα τα ξημερώματα. Στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν», μάλιστα, αναφέρεται πώς την 24η Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σημαντική επιδείνωση της υγείας του, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Χθες, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, από τις 09:30 το πρωί ως τις 19:30, η σορός του Κώστα Βουτσά τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, παρουσία της οικογένειας του ηθοποιού και πλήθους κόσμου, ενώ σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 θα ψάλει η νεκρώσιμος ακολουθία, θα ακολουθήσουν οι επικήδειοι και κατόπιν, με πομπή, θα μεταφερθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η οικογένειά του «αιώνια έφηβου» ζήτησε μέσα από τα social media «εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, γιατί ο Κώστας αγαπούσε τη ζωή ή τη Μέριμνα- Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το Θάνατο, γιατί αγαπούσε τα παιδιά».

Πηγή: newsit.gr