Κτηνίατροι αποκαλύπτουν τι αναζητούν τα κατοικίδιά μας τις τελευταίες τους στιγμές

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση της Jessi Dietrich, η οποία έγραψε στο Twitter ότι ρώτησε τον κτηνίατρό της ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς του.

«Είπε πως όταν πρέπει να κάνει ευθανασία σε ένα ζώο, το 90% των ιδιοκτητών δεν θέλουν να παραβρίσκονται στο δωμάτιο όταν του κάνει την ένεση, κι έτσι οι τελευταίες στιγμές του ζώου είναι να αναζητά συνήθως μανιωδώς το αφεντικό του και για να είμαι ειλικρινής, αυτό με διαλύει».

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του, μια κλινική μικρών ζώων στη Νότια Αφρική (Hillcrest Veterinary Hospital) μοιράστηκε τις εξομολογήσεις ενός «κουρασμένου και αποκαρδιωμένου κτηνιάτρου» της στο Facebook, καλώντας τους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν μόνα τους τα ζώα κατά τις τελευταίες τους στιγμές.

 
«Μην τα αφήνετε να κάνουν τη μετάβαση από τη ζωή στον θάνατο σε ένα δωμάτιο γεμάτο ξένους, σε ένα μέρος που δεν τους αρέσει», γράφει το post, «αυτό που πρέπει να ξέρετε και οι περισσότεροι αγνοείτε είναι ότι σας ψάχνουν όταν τα αφήνετε πίσω».

Το ίδιο λέει και ο κτηνίατρος Evan Shaw, συμφωνώντας απόλυτα με τους συναδέλφους του. Αυτός το πάει λίγο παρακάτω, τονίζοντας πως οι ιδιοκτήτες που δεν παρίστανται στην ευθανασία του μικρού τους φίλου το μετανιώνουν μετά: «Έχω πολλούς πελάτες που επιστρέφουν και έχω δει πως οι άνθρωποι που δεν είναι εκεί κατά το τέλος της ζωής του κατοικίδιού τους, αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο στη ζωή τους».

Και συνεχίζει: «Κατανοώ απόλυτα πόσο δύσκολο πρέπει να είναι, αλλά ο θάνατος είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής και πρέπει να τον βιώνουμε ώστε να αποφορτίζουμε το πένθος»…

Πηγή: newsbeast.gr