Λαμία: Μητέρα δύο παιδιών είδε τις φωτογραφίες της σε πορνογραφική ιστοσελίδα και υπέβαλλε μήνυση

Mία 45χρονη μητέρα δύο παιδιών από τη Λαμία αντίκρισε φωτογραφίες της σε πορνογραφική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 45χρονη γυναίκα διαπίστωσε πως φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στο Facebook βρίσκονταν σε πορνογραφική ιστοσελίδα με τη λεζάντα «στείλε πρόταση για σεξ».

Ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις φωτογραφίες από το προφίλ της, πρωταγωνιστούσαν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που προσκαλούσε τους χρήστες για γνωριμίες.

Η γυναίκα επικοινώνησε με δικηγόρο και υπέβαλλε μήνυση, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Πρόκειται για μια γυναίκα σοβαρότατη από την Λαμία με δύο παιδιά που πληροφορήθηκε από το φιλικό της περιβάλλον, ότι είδαν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο σε πορνογραφικό site. Οι φωτογραφίες ήταν καθημερινές, χωρίς ίχνος προκλητικότητας. Η μήνυση έχει ήδη κατατεθεί και μεταβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελέα και αμέσως επιλαμβάνεται επί του θέματος η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ώστε να βρεθούν τα ίχνη του διαδικτυακού δράστη. Η γυναίκα έχει τρομοκρατηθεί και θυμώσει με αυτήν την απαράδεκτη, προσβλητική και παράνομη ενέργεια», δήλωσε η δικηγόρος της 45χρονης, Σοφία Σταυράκη.

Επιπλέον η κυρία Σταυράκη δίνει συμβουλές σε όσους μοιράζονται προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες με αγνώστους στο διαδίκτυο: «Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες διαστάσεις και κυριαρχεί ο φόβος της σιωπής, προκειμένου να μην βρεθεί κανείς στην θέση της, θα πρέπει ο καθένας μας, που δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρωτίστως να ενημερωθεί για τους κινδύνους και μετέπειτα να φροντίσει για την ασφάλειά των προσωπικών του δεδομένων, όπως πχ κλειδώνοντας τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνοντας εκκαθάριση του λογαριασμού τους από χρήστες και προφίλ ‘’ύποπτα’’».

Πηγή: reader.gr, lamiareport.gr