Λάρισα: 35 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή στον Αμπελώνα

Φώτο αρχείου

Τριάντα πέντε κρούσματα κορωνοϊού συνολικά εντοπίστηκαν ύστερα από ιχνηλάτηση στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα.

 
Όπως αναφέρει το skai.gr, εξ αυτών τα 11 αφορούν εργαζομένους και 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή, ενώ 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη, και αμέσως απομονώθηκαν σε ειδικές κλίνες που ήταν έτοιμες για το σκοπό αυτό.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ είναι απολύτως ελεγχόμενη, ενώ η υγεία των ατόμων που νοσούν εξελίσσεται ικανοποιητικά, μεταδίδει το skai.gr.

Όλα τα κρούσματα περιθάλπονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου καθώς και από ειδικό γιατρό πνευμονολόγο ο οποίος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε κάνει η διοίκηση του Κέντρου ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Eξάλλου, σήμερα Τρίτη και από τις 10 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν rapid tests από τον ΕΟΔΥ (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης).

Τί λέει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα 35 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή Αμπελώνα

«Το περιμέναμε …..

Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα.

Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στον covid 19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα!!

Ήρθε όμως και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας .

Στη δομή του Αμπελώνα (πρώην Αριστέας) έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελούμενους μας και 11 σε εργαζόμενους μας . Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας .

Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό , με ήπια συμπτωματολογία , απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα .

Η πλειοψηφία των εργαζομένων μας είναι συμπτωματικοί και όλοι βρίσκονται με καλή κλινική εικόνα στα σπίτια τους .

Όλο το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας –που σημειωτέον αριθμεί περί τους 350 περιθαλπόμενους και 290 εργαζομένους– λειτουργεί με υπευθυνότητα επαγγελματισμό και αγάπη … Και ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη».

Πηγή: skai.gr