Λάρισα: Τα σχέδια για τους νέους ποδηλατόδρομους

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αναπτύχθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ του Δήμου Λαρισαίων το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ήταν οι ποδηλατόδρομοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΣΒΑΚ στους ήδη υφιστάμενους ποδηλατόδρομους προστίθενται ένα νέα δίκτυο ποδηλατοδρόμων 45 χλμ. στην πόλη. Οι ποδηλάτες επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στο εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως ο επόμενος αξονικός ποδηλατόδρομος θα γίνει για να συνδεθεί με την πόλη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. «Δεν μιλάμε για ποδηλατόδρομο τύπου Παπαναστασίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, αλλά για σύγχρονους και ασφαλείς ποδηλατοδρόμους. Επίσης ανέφερε πως ο ποδηλατόδρομος προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα γίνει με παράλληλη αξιοποίηση του πάρκου στο λόφο Μεζούρλο, έκτασης 450 στρεμμάτων.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών», πρώην πρύτανης του ΑΤΕΙ Λάρισας, Παναγιώτης Γούλας ζήτησε ο ποδηλατόδρομος να φτάνει στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

O επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ Λάρισας, συγκοινωνιολόγος κ. Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης διαβεβαίωσε ότι «όπου υπάρχει ανάπλαση, υπάρχει και ποδηλατόδρομος». Ο κ. Ριζομυλιώτης εξήγησε πως το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων φτάνει μέχρι την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, ενώ υπάρχει μελέτη και για τη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Σίγουρα όταν ολοκληρωθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα’ ναι μία άλλη πόλη…

Χρ.Μπ.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET