Λάρισα – Βαριά καμπάνα σε δάσκαλο που «πείραζε» μαθήτριες

Με συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών, τιμώρησε χθες αργά το απόγευμα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας έναν 55χρονο δάσκαλο που ενεργούσε ασελγείς πράξεις σε 10χρονες μαθήτριές του.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξεις των γονέων ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό των Τρικάλων, όπου και δίδασκε ο εν λόγω δάσκαλος.

Παράλληλα είχε απασχολήσει έντονα όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής είχαν δημοσιοποιήσει κατόπιν διάταξης, τα στοιχεία του κατηγορουμένου με στόχο να προστεθούν νέα στοιχεία στην έρευνα.

 
Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και για τα οποία κρίθηκε ένοχος εν τέλει, ο δάσκαλος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, εν ώρα μαθημάτων προσεγγίζοντας τα θρανία τους, έσκυβε και “πείραζε” κορίτσια της Δ” Τάξης ενώ το ίδιο έπραττε και όταν τις καλούσε προκειμένου να τις εξετάσει.

Στο δικαστήριο σύμφωνα με όσα αποδείχτηκαν το έκανε για να ικανοποιήσει και να διεγείρει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του.

Στο δικαστήριο της Λάρισας ο κατηγορούμενος, που τον προστατεύουν αστυνομικές αρχές καθ΄όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς την αίθουσα βρίσκονταν πολύ γονείς οι οποίοι και κατέθεσαν, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν από όλους χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία