Λαρισαίοι μαθητές επέστρεψαν από την Ιταλία (βίντεο) – Λαμβάνονται μέτρα για τις εκδρομές

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην γειτονική Ιταλία είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει ανησυχία και στην Ελλάδα. Μάλιστα τις ημέρες που είχαμε ανακοινώσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, ελληνικά σχολεία βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην γειτονική χώρα.

 
Σχολεία από την Λάρισα ήταν τις προηγούμενες ημέρες σε εκπαιδευτικές εκδρομές στη Ιταλία και επέστρεψαν προγραμματισμένα και χωρίς προβλήματα. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επέστρεψε από το Λάτσιο της Ιταλίας τμήμα από το Γυμνάσιο Φαλάνης. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου γύρισε από το Μπάρι της Ιταλίας τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου. Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπήρξαν τα κρούσματα.

Σε δήλωσή του στο larissanet.gr ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος Erasmus από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου επισημαίνει τα εξής:

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία- Λαμβάνονται μέτρα για τις εκδρομές

Αναστέλλονται από τις 24/2 όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Την ίδια ώρα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχει εκδώσει οδηγία προς όλα τα σχολεία ζητώντας από τους διευθυντές τους πριν από οποιαδήποτε εκπαιδευτική εκδρομή εκτός Ελλάδας να συμβουλεύονται τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Ποια σχολεία της Λάρισας βρίσκονται εκτός Ελλάδας ή αναμένεται πάνε εκδρομή

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επέστρεψε από το Λονδίνο τμήμα του 3ου Γυμνασίου Λάρισας.

Στην Ρουμανία βρίσκεται επίσης τμήμα του 3ου Γυμνασίου αυτές τις ημέρες.

Στις 26 Φεβρουαρίου τμήμα του 7ου ΕΠΑΛ θα βρεθεί σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λισσαβόνα.

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Πηγή: larissanet.gr