Λάρισα: Επιτέλους γίνεται… πεζοδρόμιο

Μετά από εκατοντάδες παράπονα κατοίκων και περαστικών, αρκετές κατάρες ταξιδιωτών, δεκάδες ατυχήματα από πτώσεις, πολλές χαλασμένες βαλίτσες και μπόλικο… μελάνι στις σελίδες της «Ε» ένα έργο γίνεται πραγματικότητα.

 
Ο λόγος για το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά στον ΟΣΕ επί της οδού Παλαιολόγου. Από τις αρχές της εβδομάδας συνεργεία ξεκίνησαν την ανακατασκευή του.

Είναι ένα πεζοδρόμιο που είχε μόνο λακκούβες και χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να το διασχίσει κάποιος, πόσο μάλιστα όταν είχε να κουβαλήσει και τις αποσκευές του, αφού από εκείνο το σημείο έβγαιναν κυρίως οι ταξιδιώτες που έφταναν στη Λάρισα με το τρένο.

Πριν λίγο διάστημα μάλιστα εγκαινιάστηκε το θεματικό πάρκο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ MIKEL) δίπλα από τον Σταθμό του ΟΣΕ και η αντίθεση ήταν εμφανής. Από τη μέσα πλευρά του Σταθμού υπάρχει ένα στολίδι (με παρέμβαση του ιδιώτη Λαρισαίου Λευτέρη Κυριακάκη, ιδιοκτήτη των «Mikel») ενώ απ’ την έξω πλευρά η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Λαρισαίων.

Μάλιστα, φίλοι του σιδηροδρόμου εκφράζουν την άποψη πως καλό θα ήταν να συνεχιστεί η ανακατασκευή του πεζοδρομίου (τώρα που είναι ευκαιρία) ως και την είσοδο του Σταθμού, καθώς οι πλάκες που υπάρχουν τώρα είναι πολλών ετών με αποτέλεσμα να έχουν φθαρεί.

Πηγή: eleftheria.gr