«Λίφτιγκ» σε πλατείες της Λάρισας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου επιδιορθώνονται φθορές.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού των παρεμβάσεων συντήρησης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαρισαίων, και στην ίδια εργολαβία εντάχθηκαν ακόμη δύο πλατείες της πόλης, η πλατεία Μαρίνου Αντύπα στο Αβέρωφ και η πλατεία στη συνοικία Αγίου Θωμά, των οποίων οι συντηρήσεις έχουν τελειώσει.

 
Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ειρήνη Σταθακοπούλου, οι εργασίες στην Κεντρική πλατεία ολοκληρώνονται στα τέλη της εβδομάδας.

Περιλάμβαναν ανακατασκευή της πλακόστρωσης επί της οδού Κούμα μέχρι και την οδό Μαρίνου Αντύπα, ανακατασκευή της πλακόστρωσης στο σημείο της πλατείας που βρίσκεται επί της οδού Παπαναστασίου και σήμερα συνεχίζονται στο σημείο που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου αποκαθιστάται φθορά που προήλθε από καθίζηση του εδάφους.

Όσον αφορά στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα, στο Αβέρωφ, οι επισκευές και συντηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της, αφορούσαν επίσης στην ανακατασκευή πλακόστρωσης, καθώς και στη δημιουργία νέων στοιχείων για την καλύτερη πρόσβαση στον χώρο.

Αναλυτικότερα, ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου ο πεζόδρομος, ο οποίος βρίσκεται στην πλευρά της πλατείας που εφάπτεται με οικίες και καταστήματα, ενώ προστέθηκε νέος διάδρομος στον χώρο της, από την πλευρά της οδού Φαρσάλων.

Ανάλογες συντηρήσεις πλακόστρωσης πραγματοποιήθηκαν και στην πλατεία του Αγίου Θωμά.

Ανάδοχος του έργου των τριών πλατειών είναι η εταιρεία Δ. Ξηρομερίτης και ΣΙΑ Ο.Ε., και ο προϋπολογισμός του –μετά από έκπτωση- ανήλθε στα 107.999,99 ευρώ.

Μελετητής ήταν ο πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Γεώργιος Βάσσος και επιβλέποντες από την ίδια υπηρεσία επίσης ο κ. Βάσσος καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Νέμας.

Πηγή: eleftheria.gr

Προηγούμενο άρθροΚλήρωση Τζόκερ (1930): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
Επόμενο άρθροΔημοτική οδός πλέον η λεωφόρος Καραμανλή