Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Κατασκήνωση στην Πόλη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Λάρισας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” του Δήμου Λαρισαίων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας επισκέφθηκε το 44ο δημοτικό σχολείο.

 
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών κατασκηνωτών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών που επικεντρώνονται στην πρόληψη ατυχημάτων και την αντιμετώπιση καθημερινών μικροτραυματισμών ( ρινοραγίες, διαστρέμματα, πληγές κ.λπ)

Η ένταξη του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών στην “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” δίνει την ευκαιρία να προωθηθούν και να υποστηριχθούν οι γνώσεις σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης από τα παιδιά που λειτουργούν στη συνέχεια ως βασικοί αναμεταδότες των μηνυμάτων στις οικογένειές τους. Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, βιωματικές ασκήσεις, άριστη εμψύχωση – ενημέρωση από την εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ., κυρία Χριστίνα Γιώτσα έχουν δώσει έναν πολύ ξεχωριστό τόνο στο τακτικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης στην Πόλη.

Η εκπαίδευση εκατοντάδων μικρών μαθητών πάνω στις Πρώτες Βοήθειες θα συνεχιστεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό καθ’ όλη τη διάρκεια της Γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου και στις υπόλοιπες δομές. Δεξιότητες ζωής, ανθρωπιστικές αξίες και παιχνίδι για τα παιδιά μας – αυριανούς υπεύθυνους πολίτες αποτελούν βασικά δομικά υλικά της “Κατασκήνωσης στην Πόλη “ που ακολουθεί σταθερά τις αρχές του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Επόμενο άρθροΔΕΙΤΕ LIVE streaming: Ελλάδα-Δομινικανή Δημοκρατία