Μεγάλη αναστάτωση λόγω SMS σε πελάτες της Alpha Bank

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 03.07.2020, σε μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank, όταν έλαβαν στο κινητό τους ενημερωτικά μηνύματα για συναλλαγές -ακόμη και εκατοντάδων ευρώ – που… δεν έκαναν ποτέ!

 
Σύμφωνα με την τράπεζα, το πρόβλημα ήταν τεχνικής φύσεως και όχι κυβερνοεπίθεση. Σε ανακοίνωση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της, η Alpha Bank καθησυχάζει τους πελάτες της και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας, καλώντας καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια sms να τα αγνοούν.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Δείτε ένα από αυτά τα SMS

Πηγή: newsit.gr