Μεγάλη κινητοποίηση για την μικρή Ειρήνη με καταγωγή από την Κοκκινόγη Ελασσόνας

Την βοήθεια όλων μας έχει ανάγκη η οικογένεια της 4χρονης Ειρήνης με καταγωγή από την Κοκκινόγη Ελασσόνας, προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική και να υποβληθεί σε θεραπεία καθώς από τα δύο της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι γονείς της μικρούλας είναι άνεργοι και το κόστος μετάβασης και θεραπείας στην Αμερική δυσβάσταχτο.

Η Ειρήνη, γεννήθηκε στις 27/07/2017 και διαγνώστηκε με ΝΕΥΡΟΒΛΑΣΤΩΜΑ 4ου σταδίου, στις 21/08/2019.

Όταν έγινε η αρχική διάγνωση, ο καρκίνος είχε ήδη κάνει μεταστάσεις στο κεφάλι, στο μυελό των οστών και στα κόκαλα.

Έγινε εισαγωγή στο Ογκολογικό “ΕΛΠΙΔΑ” ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ του Παίδων και από τότε η μικρή ακολουθεί το πρωτόκολλο θεραπείας για την συγκεκριμένη νόσο.

Στα κενά μεταξύ των θεραπειών, παιδί και μητέρα, φιλοξενούνται από σύλλογο που στηρίζει οικογένειες που έχουν παιδιά με καρκίνο. Παρ όλο που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η μικρή έχει κάνει μέχρι σήμερα, δύο χειρουργεία, δώδεκα κύκλους χημειοθεραπειών, δύο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και τρεις ανοσοθεραπείες.
Η Ειρήνη, έχοντας μόλις τελειώσει την 3η ανοσοθεραπεία και περιμένοντας να ξεκινήσει την 4η, είναι ΚΑΘΑΡΗ από τη νόσο.

Το Νευροβλάστωμα είναι μια από τις πιο δύσκολα θεραπεύσιμες μορφές καρκίνου στα παιδιά με ποσοστό ίασης 50/50.

Για να μπορέσει η Ειρήνη να ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον καρκίνο, θα πρέπει να μείνει καθαρή για πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί… Αντίθετα, στην Αμερική, ΥΠΑΡΧΕΙ θεραπεία συντήρησης με μεγαλύτερα ποσοστά ίασης (70/30) χωρίς υποτροπή.

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν υποστηρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι, απαιτείται από την οικογένεια, μια τεράστια δαπάνη… Θα πρέπει να πηγαίνει ανά τέσσερις μήνες στην Αμερική. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε έξι κύκλους. Συνολική διάρκεια ΔΥΟ χρόνια.

Οι γονείς της μικρής ζητούν την βοήθεια των πολιτών για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την θεραπεία της. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν στον ακόλουθο λογαριασμό

Αρ. Λογ/σμου Τράπεζα Πειραιώς
Ειρήνη Τζηκα
GR33 0171 7520 0067 5214 8110 852

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Λεμπέσης- Αν Σωθείς θα Σωθώ | Νέο τραγούδι και Video Clip
Επόμενο άρθροΜηνύσεις από τον ράπερ Lamanif εναντίον όσων συμμετείχαν στη διαρροή του βίντεο