Μέτρα προστασίας: Πώς θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις το φετινό καλοκαίρι

Με παρουσία λίγων ατόμων και τηρώντας τις αποστάσεις θα τελούνται γάμοι και βαφτίσεις το φετινό καλοκαίρι.

 
Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού,βρίσκεται και η Εκκλησία περιμένοντας σταδιακή άρση των μέτρων και στους Ναούς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εκκλησίες αναμένεται να είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για τους πιστούς.

Αναφορικά με τους γάμους, πολλοί από τους οποίους αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, θα τελούνται σε άκρως οικογενειακό κύκλο και με όλα τα μέτρα προστασίας.

«Θα τηρήσουμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες που θα βάλει η Πολιτεία» λέει στο protothema ο και τονίζει: «Οι γάμοι θα γίνονται σε οικογενειακό κύκλο, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι μία ευκαιρία να επιστρέψουμε στους οικογενειακούς γάμους που διατηρούν και την ουσία του Μυστηρίου» είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας στο protothema, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επανέλθουν οι γάμοι και οι βαφτίσεις στο μυστηριακό οικογενειακό κλίμα που έχει χαθεί λόγω των μεγάλων συγκεντρώσεων μέσα και έξω από τις Εκκλησίες.

Για όλα τα θέματα η Εκκλησία αναμένει τις σχετικές ανακοινώσεις για να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις την Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.

Πηγή: topontiki.gr