Μηνιαίες προβλέψεις Δεκέμβριος 2020

Ο Δεκέμβριος, ο τελευταίος μήνας του 2020 που ήταν δύσκολο και καθοριστικό για όλους, βάζει τη σφραγίδα του ώστε να αρχίσει μία νέα εποχή για τον άνθρωπο. Οι διαφορές και οι αναπροσαρμογές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουμε θα βοηθήσουν να συνηθίσουμε σε ένα νέο τρόπο ζωής με διαφορετικές προτεραιότητες, ενδιαφέροντα και αξίες.

Ο μήνας ξεκινά υπό την επιρροή της Σεληνιακή Έκλειψης που πραγματοποιήθηκε τις 30 Νοεμβρίου στον άξονα Τοξότη – Διδύμων. Γεγονός είναι ότι ζητήματα πληροφόρησης, γνώσης, κοντινού και ευρύτερου περιβάλλοντός μας απασχολούν έντονα. Στις 01 Δεκεμβρίου ο Ερμής περνάει στον Τοξότη ενισχύοντας την αισιοδοξία και την ανάγκη να εντρυφήσουμε σε νέα πνευματικά αντικείμενα. Η επικοινωνία με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος θα μας ικανοποιήσει και θα μας βοηθήσει να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων και των καταστάσεων που βιώνουμε.

Στις 14 Δεκεμβρίου η Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη μας ωθεί να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο σε επίπεδο πνευματικότητας και φιλοσοφικής διεύρυνσης. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε σε ψευδείς πληροφορίες και πρόσωπα που μπορεί να υπόσχονται πολλά. Αισθηματικά, μπορούμε να κλείσουμε κεφάλαια αφήνοντας στο περιθώριο την καχυποψία και τις αμφιβολίες.

Στις 15 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη, ενισχύοντας την ανάγκη για πνευματικά ταξίδια που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε με θετικό πρόσημο στη ζωή μας. Μέσα από τις σχέσεις μας μπορούμε να βρούμε απολαύσεις και χαρές που θα μας ανανεώσουν και θα βοηθήσουν να αλλάξουμε την γενικότερη φιλοσοφία μας.

Στις 17 Δεκεμβρίου ο Κρόνος αφήνει οριστικά τον Αιγόκερω και περνάει στον Υδροχόο. Είναι μία καθοριστική μετακίνηση, καθώς θα μας απασχολήσει μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 με την παρουσία του στο συγκεκριμένο ζώδιο. Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα αναδομήσει κοινωνικά πλαίσια και νοοτροπίες που δεν προσφέρουν τίποτα πια στην ανθρωπότητα.

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Δίας περνάει στον Υδροχόο, αφήνοντας πίσω του και αυτός τον Αιγόκερω. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα βοηθήσει να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες και να επικεντρωθούμε περισσότερο σε ομαδικούς στόχους και φιλοδοξίες που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην κοινωνία.

Στις 21 Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, ο Ήλιος και ο Ερμής περνάνε στον Αιγόκερω, επικεντρώνοντας πια το ενδιαφέρον μας σε επαγγελματικά ζητήματα και σε ότι αφορά την κοινωνική καταξίωση. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η μεγάλη σύνοδος του Δία και του Κρόνου στον Υδροχόο, η οποία ανοίγει ένα νέο εικοσαετή κύκλο με επίκεντρο την κοινωνία, την επιστήμη, την ευρηματικότητα και τον άνθρωπο.

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο μέσα στο χρόνο του Άρη από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Το παρασκήνιο και η ανάγκη ελέγχου μπορεί να οδηγήσει σε σπασμωδικές αντιδράσεις ή συγκρουσιακές καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην καριέρα μας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν υπόγειες διαδρομές που θα επηρεάσουν τις κινήσεις μας και θα δημιουργήσουν έντονη νευρικότητα.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου στις 30 Δεκεμβρίου που μας καλεί να κλείσουμε υποθέσεις οικογενειακής και επαγγελματικής φύσεως.

Κριός

Κριέ μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εσένα, καθώς κατά τη διάρκεια του θα συμβούν αρκετά αστρολογικά δρώμενα, τα οποία δείχνουν πως ξεκινά μια νέα ελπιδοφόρα περίοδος.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για μια νέα αρχή στην προσωπική σου ζωή και δεν αποκλείεται να φέρει και μία νέα καρμική γνωριμία. Επίσης είναι πολύ πιθανό να επικοινωνήσεις με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει αισθηματικά, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει να είσαι προσεκτικός καθώς μπορεί να υπάρξουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα σε οδηγήσουν σε λάθος εκτίμηση των καταστάσεων.

Στις 17/12 ο Κρόνος -ο οποίος σε είχε ταλαιπωρήσει σε αρκετά τα τελευταία χρόνια από το ζώδιο του Αιγόκερου- περνά στο ζώδιο του Υδροχόου. Από τη νέα του θέση στρέφει το ενδιαφέρον σου σε νέους στόχους, νέα όνειρα και νέες φιλοδοξίες!

Ο Δίας ακολουθεί τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο στις 19/12, δημιουργώντας ευκαιρίες για να διευρύνεις τον φιλικό σου περίγυρο, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν κάποιες γνωριμίες οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε νέες φιλίες. Η σύνοδος που θα σχηματίσουν αυτοί οι δύο σου λέει να επικεντρωθείς και να «δουλέψεις» για τα πράγματα που θέλεις να επιτύχεις, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα το καταφέρεις μόνος σου αλλά με τη βοήθεια των άλλων. Τα ξεκαθαρίσματα σε κάποιες φιλικές σχέσεις είναι ένα πιθανό σενάριο για το επόμενο διάστημα.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 και δείχνει πως τις τελευταίες ημέρες του θα σε απασχολήσουν αρκετά τα ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και τη δουλειά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Το πρώτο μισό του μήνα είναι ιδανικό για να προσεγγίσεις ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει -αν είσαι ελεύθερος- ή για να εκφράσεις τα πραγματικά συναισθήματα στο σύντροφό σου, αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση. Μπορεί να έχεις μία συστολή στο να εκφραστείς πόσο μάλλον να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, όμως το τρίγωνο της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 6/12 θα είναι πολύ βοηθητικό για εσένα.

Στα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις προσοχή καθώς το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή που βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δείχνει πως μπορεί να υπάρξουν αρκετές υποσχέσεις από ένα πρόσωπο που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ή εσύ μπορεί να υποσχεθείς πράγματα σε ένα πρόσωπο που επιθυμείς, όμως δεν θα είναι εύκολο να τηρηθούν από καμία πλευρά, για αυτό το λόγο θα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση καλό θα είναι να μην προσπαθήσεις να λύσεις ζητήματα που σχετίζονται με αυτή στα μέσα του μήνα μιας και είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρεις να βγάλεις άκρη.

Στις 15/12 η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και εγκαινιάζει ένα διάστημα γεμάτο φλερτ και επικοινωνία για εσένα που ανήκεις στους ελεύθερους εκπροσώπους του ζωδίου σου.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να πάρεις μία σημαντική απόφαση για την προσωπική σου ζωή θα πρέπει να ζυγίσεις προσεκτικά τα δεδομένα και να μην παρασυρθείς από παρορμητικές κινήσεις αλλά και παρορμητικά συναισθήματα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα ζητήματα της δουλειάς φαίνεται που θα σε απασχολήσουν περισσότερο κατά το δεύτερο μισό του μήνα, καθώς μέχρι τότε θα δώσεις προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή. Από τις 20/12 που ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου ξεκινά ένα πολύ καλό διάστημα για να κάνεις κάποιες συζητήσεις, οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν σε μία νέα συμφωνία. Τώρα θα μπουν οι βάσεις όμως απόφυγε να συμφωνήσεις αν δεν ελέγξεις προσεκτικά όλους τους όρους.

Στις 21/12 έχουμε την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερου «επισφραγίζοντας» την προσοχή σου στον επαγγελματικό τομέα, καθώς ο Ήλιος σε αυτή τη θέση θα σε βάλει στη διαδικασία να αναλάβεις δράση στη δουλειά! Στο τέλος του μήνα είναι πιθανό να προκύψει ένα δίλημμα σχετικά με το αν πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα ένα επαγγελματικό ζήτημα ή κάποιο θέμα που αφορά την προσωπική σου ζωή και θα χρειαστεί να δεις προσεκτικά τα δεδομένα που υπάρχουν πριν πάρεις τις αποφάσεις σου.

Ταύρος

Ταύρε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που βρίθει αστρολογικών γεγονότων τα οποία θα επηρεάσουν και τη διάθεσή σου αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα που σε απασχολούν.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 δείχνει πως ξεκινά μία περίοδος κατά την οποία θα επικεντρωθείς περισσότερο στις οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και οτιδήποτε αφορά τον οικονομικό τομέα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη σου λέει να αποφύγεις επενδύσεις είτε οικονομικές είτε αισθηματικές και να είσαι πολύ προσεκτικός με τη διαχείριση των πόρων σου. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δεν αποκλείεται να σε οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα.

Στις 17/12 ο Κρόνος εγκαταλείπει το ζώδιο του Αιγόκερου και περνά στο ζώδιο του Υδροχόου και από τη νέα του θέση δείχνει πως ο επαγγελματικός τομέας θα αποκτήσει βαρύνουσα σημασία για εσένα, τα επόμενα τρία χρόνια. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 19/12 τον ακολουθεί και ο Δίας και η σύνοδος που σχηματίζουν μεταξύ τους δείχνουν πως θα πρέπει «να σηκώσεις τα μανίκια» και να δουλέψεις ώστε να υπάρξει ανταμοιβή!

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 στρέφει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση ή ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή γεωγραφικά μακριά σου.

Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του αιγόκερου μία ημέρα μετά και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 30/12 στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα με πρόσωπα του στενού και του ευρύτερου σου περιβάλλοντος.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο μήνας ξεκινά με αισιοδοξία για τα αισθηματικά ζητήματα καθώς το τρίγωνο που θα πραγματοποιήσει η Αφροδίτη που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 6/12 θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις αισθηματικά ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και να βολιδοσκοπήσεις και τη δική του διάθεση απέναντί σου. Η ρομαντική ατμόσφαιρα θα είναι έκδηλη κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, κάτι που θα σε βοηθήσει και αν βρίσκεσαι σε μία σχέση καθώς θα δημιουργήσει ευκαιρίες για να την αναθερμάνεις.

Στα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε ζητήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν, καθώς είναι πιθανό να σε παρασύρουν σε λάθος εκτιμήσεις και τελικά σε μία λάθος επιλογή στην προσωπική σου ζωή.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στις 15/12 δείχνει πως το δεύτερο μισό του μήνα θα έχει έντονα συναισθήματα αλλά και πάθος το οποίο μπορεί να ξυπνήσει ακόμα και μία παρελθοντική σχέση! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις αποφάσεις σου, αν αυτές αφορούν ζητήματα του παρελθόντος και την εμπλοκή τους σε θέματα του παρόντος.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η είσοδος του Κρόνου και του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17 και στη 19/12 αντίστοιχα και η σύνοδος που πραγματοποιούν μεταξύ τους, δείχνουν πως ξεκινάει ένα νέο διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στον επαγγελματικό τομέα.

Είναι πολύ πιθανόν να αναλάβεις νέες ευθύνες και δεν θα πρέπει να τις αφήσεις να επισκιάσουν τους στόχους σου ή να σου δημιουργήσουν ανασφάλεια. Μαζί με τις νέες ευθύνες θα έρθουν και ευκαιρίες για να δείξεις τι αξίζεις και να μπορέσεις να βάλεις τις βάσεις για την επαγγελματική σου εξέλιξη. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται δουλειά όμως να θυμάσαι πως «αγαθά κόποις κτώνται».

Δίδυμοι

Δίδυμε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα σε εσένα και δεν αποκλείεται να σου φέρει και κάποια σοβαρά διλήμματα όσον αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Την 1/12 ο Ερμής κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Τοξότη και από τη νέα του θέση στρέφει το ενδιαφέρον σου σε αισθηματικές σχέσεις καθώς και συνεργασίες. Οι πληροφορίες που θα λαμβάνεις από τους ανθρώπους γύρω σου θα είναι αρκετές -ενδεχομένως να είναι και συγκεχυμένες- κάτι το οποίο δεν θα είναι βοηθητικό για τη λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν έχεις σκοπό να διευθετήσεις κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τη δουλειά στα μέσα του μήνα, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε να μην παρασυρθείς από κάποιες πληροφορίες οι οποίες δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει πως χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά και να μην πιστεύεις οτιδήποτε ακούσεις, αν προηγουμένως δεν το έχεις εξακριβώσει.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά περνάει και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο. Η σύνοδος Δια-Κρόνου αλλάζει την κοσμοθεωρία σου και σε οδηγεί στο να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες κατακτώντας νέες γνώσεις!

Σημαντικό ρόλο σε αυτό ενδεχομένως να παίξει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον σου. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο μία ημέρα μετά, φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν παρελθοντικές καταστάσεις, τα οποία ίσως σου δημιουργήσουν συναισθηματική πίεση.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στρέφει το ενδιαφέρον σου στο ταμείο σου και δείχνει πως πρέπει να είσαι πολύ φειδωλός με τα έξοδα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τις πρώτες ημέρες του μήνα είναι πιθανόν να νιώσεις πως έρχεσαι κοντά με ένα πρόσωπο που βρίσκεται στην καθημερινότητά σου ή τουλάχιστον βρισκόταν σε αυτήν πριν τις παρούσες συνθήκες.

Το τρίγωνο της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων στις 6/12, φέρνει στο προσκήνιο έντονα συναισθήματα σχετικά με ένα πρόσωπο που γνωρίζεις πολύ καλά.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση η καθημερινότητα που θα έχεις με το ταίρι σου θα παίξει μεγάλο ρόλο και στη διάθεση σας αλλά και στο κλίμα που θα επικρατήσει στη σχέση σας. Στα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή σε επιλογές που θα κάνεις και θα αφορούν την προσωπική σου ζωή, καθώς η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη, δεν αποκλείεται να σε παρασύρει σε λάθος αποφάσεις.

Είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεται ήδη σε μία σχέση θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στα δεδομένα που έχεις και όχι σε αυτά που θα ήθελες να υπάρχουν. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στις 15/12 σε κάνει ακόμα πιο εξωστρεφή κάτι που υπόσχεται νέες γνωριμίες αλλά και επαναφορά παλαιότερων ειδυλλίων.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση το δεύτερο μισό του μήνα είναι πολύ καλό για να κάνεις πράγματα μαζί με το σύντροφό σου τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ουσιαστική επικοινωνία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Ο Δεκέμβριος φαίνεται πως θα σου δημιουργήσει σκέψεις οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να ξυπνήσουν κάποιες ανησυχίες ή κάποιες ανασφάλειες σχετικά με τη δουλειά και με κάποια εργασιακά ζητήματα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη από την 1/12 δείχνει επικοινωνία με συνεργάτες σου και με πρόσωπα που σχετίζεσαι σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως καλό θα είναι να κρατήσεις μικρό καλάθι τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του μήνα, καθώς φαίνεται πως μπορεί να ακουστούν πράγματα τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Κατά το δεύτερο μισό του μήνα δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια παρελθοντικά ζητήματα που αφορούν τη δουλειά ενδεχομένως αυτά που δεν έχουν διευθετηθεί, ενώ θα έπρεπε. Προσπάθησε να παραμείνεις συγκεντρωμένος στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, ώστε να μπορέσεις να τις ιεραρχήσεις σωστά και να μην τις αφήσεις στον αυτόματο πιλότο.

Καρκίνος

Καρκίνε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο φαίνεται πως θα στραφείς περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά σου, καθώς και σε κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 σου υπενθυμίζει εργασιακά ζητήματα καθώς και δουλειές που έχουν μείνει στον αυτόματο πιλότο. Προσπάθησε να διευθετήσεις οτιδήποτε έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα, καθώς όσο περνούν οι ημέρες θα είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς σε αυτά που πρέπει να κάνεις.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, σου λέει πως καλό θα ήταν να αποφύγεις εργασιακές συμφωνίες, αλλά και συζητήσεις για σημαντικά επαγγελματικά θέματα. Είναι πάρα πολύ πιθανόν να υπάρξουν παρανοήσεις και τελικά να πάρεις αποφάσεις οι οποίες θα βασιστούν σε λάθος κριτήρια.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δίνει «ανάσα» στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια. Από το νέο ζώδιο που θα φιλοξενείται για τα επόμενα τρία χρόνια, δείχνει πως τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις την αποτίμηση σου αλλά και την αυτοκριτική σου. Είναι πάρα πολύ πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ανησυχίες και κάποιες ανασφάλειες, όμως προσπάθησε να μην τις αφήσεις να επηρεάσουν τα όνειρά σου.

Ο Δίας κάνει και αυτός την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/12 και η σύνοδος που σχηματίζει με τον Κρόνο σου λέει πως θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα οικονομικές δοσοληψίες, δάνεια, ασφάλειες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον οικονομικό τομέα.

Είναι πιθανόν να υπάρξουν αυξημένα έσοδα όμως την ίδια στιγμή φαίνεται πως θα υπάρξουν και αυξημένα έξοδα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο μία ημέρα μετά, στρέφουν το ενδιαφέρον σου σε μία προσωπική σου σχέση ή σε μία συνεργασία. Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 και φέρνει στην επιφάνεια τα τρωτά σημεία προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο Δεκέμβριος θα στρέψει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, καθώς αυτά θα αποτελέσουν το ευχάριστο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Το τρίγωνο της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 6/12 θα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη μιας πρόσφατης γνωριμίας και φέρνει στο προσκήνιο έντονα συναισθήματα. Η ρομαντική διάθεση θα κυριαρχεί κάτι το οποίο θα είναι εξίσου βοηθητικό για την εξέλιξη αισθηματικών υποθέσεων.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση το πρώτο μισό του μήνα θα είναι εύκολο να βρεις σημείο επαφής με το σύντροφό σου, αρκεί να του αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου. Στις 15/12 η Αφροδίτη κάνει την είσοδο της στο ζώδιο του Τοξότη και θα σε βάλει τη διαδικασία να βρεις δραστηριότητες τις οποίες μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση με το σύντροφό σου, προκειμένου να περνάτε εποικοδομητικά το χρόνο σας. Ποτέ δεν είναι αργά για να βρεις ένα νέο χόμπι για αυτό αν έχεις ελεύθερο χρόνο ξεκίνα τις «έρευνες» ώστε να βρεις τι σας ταιριάζει!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αυτό το μήνα φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάποιες μπορεί να είχαν μείνει και σε εκκρεμότητα από το παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο. Όσο περνούν οι ημέρες του μήνα είναι πιθανόν να νιώθεις μία αυξανόμενη κόπωση με αποκορύφωμα τις 14/12 που θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Τοξότη.

Αυτή η έκλειψη είναι πιθανόν να φέρει στο προσκήνιο συσσωρευμένη κούραση και δεν αποκλείεται να σε βάλει στη διαδικασία να αναβάλεις κάποιες από τις δουλειές σου.

Προς το τέλος του μήνα φαίνεται πως θα έχεις συζητήσεις που αφορούν μία συνεργασία ή μία επαγγελματική σχέση και τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, θα αποφασίσεις σχετικά με την εξέλιξη κάποιων θεμάτων που αφορούν τη δουλειά.

Λέων

Λέων μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα χρωματίσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κατά τη διάρκεια του θα υπάρξουν πολύ σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις. Την 1/12 ο Ερμής θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Τοξότη και από αυτή τη θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, καθώς και σε κάποια φλερτ τα οποία υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί και εκείνη στον Τοξότη στις 14/12 μπορεί να φέρει μία καρμική γνωριμία με ένα πρόσωπο το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τις σχέσεις. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποια γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης θα δεσπόζει το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα, κάτι που δείχνει πως δεν θα πρέπει να βασιστείς σε λόγια -ιδιαίτερα στα αισθηματικά ζητήματα- παρά μόνο σε πράξεις.

Στις 17/12 ο Κρόνος ύστερα από τρία χρόνια παραμονής του στο ζώδιο του Αιγόκερου, κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου. Λίγες ημέρες μετά στις 19/12 τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και η σύνοδος που σχηματίζουν μεταξύ τους δείχνει πως θα έρθουν στο προσκήνιο προσωπικές κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις. Τώρα φαίνεται πως θα γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα ή ανακατατάξεις σε αυτές καθώς εσύ θα βρίσκεσαι σε διάθεση να κρατήσεις κοντά σου μόνο ανθρώπους που αξίζουν.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 20/12 δείχνει πως οι τελευταίες ημέρες του μήνα θα είναι αρκετά απαιτητικές όσον αφορά εργασιακά ζητήματα καθώς και υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Μία ημέρα μετά η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 21/12 αλλά και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 φέρνουν στο προσκήνιο οτιδήποτε σχετίζεται με εκκρεμότητες του παρελθόντος, πιθανόν να εμφανιστεί ξανά και ένα πρόσωπο το οποίο έχει να κάνει την εμφάνιση του καιρό!

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα θέματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σου αλλά και στα δρώμενα αυτού του μήνα. Ο Ερμής ο οποίος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη από την 1/12 δείχνει πως θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να επικοινωνήσεις με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ή να προσεγγίσεις ένα πρόσωπο με το οποίο υπάρχει ήδη επικοινωνία. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη σου δημιουργεί την ανάγκη να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο με το οποίο μπορείς να συνεννοηθείς. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση αυτή θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στη διάθεσή σου, για αυτό προσπάθησε να της αφιερώσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς.

Αν είσαι ελεύθερος δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανθίσει ένας νέος έρωτας, όμως θα πρέπει να κρατήσεις μικρό καλάθι μέχρι να βεβαιωθείς πως οι υποσχέσεις που θα ακουστούν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στις 15/12 επισφραγίζει πως αυτό το μήνα φαίνεται πως αισθάνεσαι ιδιαίτερα δημιουργικός και αυτή η διάθεση θα χρωματίσει ευχάριστα κάποιες συναντήσεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Οτιδήποτε σχετίζεται με τη δουλειά δεν φαίνεται να ανήκει στις προτεραιότητες σου για αυτό το μήνα, όμως κατά το δεύτερο μισό του με την είσοδο του Κρόνου και του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου, αυτό θα αρχίσει να αλλάζει. Κάποιες συνεργασίες ενδεχομένως να σε απασχολήσουν αρκετά όπως και τα «καμώματα» κάποιων συνεργατών σου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια προκειμένου να διευθετήσεις ζητήματα που θα προκύψουν.

Αυτό το μήνα θα πρέπει να θυμάσαι πως περισσότερο χρόνο θα σου πάρει η διευθέτηση που έχει να κάνει με διαφωνίες μεταξύ συνεργατών, παρά οι δουλειές που θα υπάρχουν. Από τις 20/12 με τον Ερμή και τον Ήλιο να βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ζητήματα της δουλειάς. Για αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις το ρητό που λέει πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και να μην αφήσεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις για την τελευταία στιγμή.

Παρθένος

Παρθένε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο θα στρέψεις την προσοχή σου σε ζητήματα που αφορούν οικεία σου πρόσωπα, καθώς και σε κάποιες δουλειές του σπιτιού οι οποίες φαίνεται πως δεν γίνεται να πάρουν αναβολή. Την 1/12 ο Ερμής κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Τοξότη και δείχνει πως πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα οτιδήποτε σχετίζεται με το σπίτι. Μέχρι και τα μέσα του μήνα οι οικογενειακές υποθέσεις θα έχουν την τιμητική τους, όμως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο διευθέτησης τους καθώς είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθείς σε λάθος εκτιμήσεις και σε λάθος κινήσεις. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει πως μπορεί να προκύψει σύγχυση και παρανοήσεις.

Πρόσεξε ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη διευθέτηση οικογενειακών υποχρεώσεων, καθώς και κάποια θέματα που σχετίζονται με συνεργασίες σου.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο. Ο Κρόνος από τη νέα του θέση φέρνει στο προσκήνιο την καθημερινότητά και δείχνει πως χρειάζεται να βάλεις πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σου αλλά και τα όριά σου σε αυτά που ζητούν οι άλλοι από εσένα. Η συνοδός Κρόνου/Δία θα φέρει ευκαιρίες για περισσότερη δουλειά που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος, όμως να θυμάσαι πως από αυτή θα προκύψουν οφέλη και κέρδη.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο μία ημέρα μετά, δείχνει πως το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα έχει ευκαιρίες για να επενδύσεις χρόνο στην προσωπική σου ζωή και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στο τέλος του μήνα η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου δείχνει πως ξεκινά ένα εξαιρετικά δημιουργικό διάστημα για εσένα, με ευκαιρίες για προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο Δεκέμβριος ενδείκνυται για να «εκμεταλλευτείς» τον κοινό χρόνο που θα έχεις με το ταίρι σου για να έρθετε ουσιαστικά κοντά. Το τρίγωνο της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων στις 6/12 δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ρομαντικό κλίμα και δείχνει πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δείξεις τα συναισθήματά σου στο σύντροφό σου. Μέχρι και τα μέσα του μήνα φαίνεται πως θα παραμείνεις επικεντρωμένος σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, καθώς ακόμα και αν είσαι ελεύθερος φαίνεται πως το μυαλό σου θα βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Καλό θα είναι να αποφύγεις να πάρεις αποφάσεις καθώς το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα στα μέσα του μήνα δεν θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα ως έχουν. Κράτησε μικρό καλάθι και σε κάποια νέα γνωριμία ή μία νέα αισθητική προσέγγιση μέχρι να δεις πώς εξελίσσεται.

Στις 15/12 η Αφροδίτη κάνει την είσοδο της στο ζώδιο του Τοξότη και σου δημιουργεί την ανάγκη να μοιραστείς με το σύντροφό σου πράγματα της καθημερινότητας σου. Μην ψάχνεις να βρεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα, καθώς οι μικρές καθημερινές απολαύσεις είναι αυτές που θα κρατήσουν το καλό κλίμα στη σχέση σου.

Από τις 20/12 που ο Ερμής και ο Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου φαίνεται πως θα υπάρξουν ευκαιρίες για εσένα που είσαι ελεύθερος και μάλιστα δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και ένα νέο αισθηματικό ειδύλλιο.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η δουλειά και οτιδήποτε σχετίζεται με επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν φαίνεται πως θα ανήκουν στις προτεραιότητες σου για αυτό το μήνα καθώς το μόνο που θέλεις είναι να αφήσεις το μυαλό σου να ξεκουραστεί χωρίς να σε απασχολεί κάτι.

Μέχρι και τα μέσα του μήνα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στη διευθέτηση επαγγελματικών ζητημάτων καθώς φαίνεται πως θα έχεις την τάση να μην είσαι συγκεντρωμένος, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Στα μέσα του μήνα απόφυγε να πάρεις κάποια τελεσίδικη απόφαση σχετικά με μία νέα ή μία ήδη υπάρχουσα συνεργασία. Αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει έλεγξε πολύ προσεκτικά τους όρους της συμφωνίας. Η σύνοδος Κρόνου/Δία στο ζώδιο του Υδροχόου στις 21/12 ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα πιεστικό κλίμα από το συνδυασμό επαγγελματικών και καθημερινών υποχρεώσεων.

Ζυγός

Ζυγέ μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα σου δημιουργήσει αισιοδοξία και θα σε ωθήσει να δεις τα πράγματα με μία διαφορετική ματιά, η οποία θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη σου.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την πρώτη ημέρα του μήνα σε κάνει εξωστρεφή και σε οδηγεί σε επικοινωνία με πρόσωπα που βρίσκονται στο φιλικό σου περιβάλλον. Αυτή η επικοινωνία θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διάθεσή σου και θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις τη σχέση σου με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι και τα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνεις, καθώς στις 14/12 η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει παρανοήσεις και παρερμηνεύσεις. Μία παρεξήγηση μπορεί να σε κάνει να απομακρυνθείς από ένα φιλικό σου πρόσωπο και θα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

Στις 17/12 ο Κρόνος περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου και δείχνει πως η πίεση που ενδεχομένως να ένιωθες το προηγούμενο διάστημα θα αποτελέσει παρελθόν.

Δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και από τη νέα του θέση υπόσχεται ευκαιρίες για την προσωπική σου ζωή. Η σύνοδος Δία/Κρόνου θα βοηθήσει ιδιαίτερα αισθηματικά ζητήματα όμως αυτό που θέλει από εσένα είναι να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν στις αισθηματικές σου υποθέσεις. Στις 20/12 ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και μία ημέρα μετά τον ακολουθεί και ο Ήλιος, δείχνοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα περάσεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου ή θα σε απασχολήσουν περισσότερο ζητήματα που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις αυτού.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου (30/12) η οποία σε καλεί να διευθετήσεις ζητήματα που μέχρι τώρα υπάρχουν σε εκκρεμότητα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Αυτός ο μήνας είναι πολλά υποσχόμενος για την προσωπική σου ζωή είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση καθώς η μετακίνηση του Κρόνου και του Δία στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Υδροχόου φέρνει αέρα ανανέωσης σε αυτήν. Τώρα φαίνεται πως θα νιώσεις την ανάγκη να προχωρήσεις μπροστά απαλλαγμένος από συναισθηματικά βαρίδια του παρελθόντος και να κάνεις μία νέα αρχή.

Αν είσαι ελεύθερος με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στις 15/12 φαίνεται πως θα έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στο ευρύτερο φιλικό σου περιβάλλον. Βέβαια καλό θα ήταν να μην αφήσεις παρορμητικά συναισθήματα να σε παρασύρουν σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, καθώς στα μέσα του μήνα θα υπάρχει μία γενική διάθεση υπερβολής η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις στον αισθηματικό τομέα.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση προσπάθησε να αφιερώσεις ουσιαστικό χρόνο σε αυτή καθώς θα αποτελέσει το συναισθηματικό καταφύγιο σου, κάτι το οποίο θα έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτό το μήνα. Με την είσοδο του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/12 αξίζει να βρεις μία δημιουργική δραστηριότητα από κοινού με το σύντροφό σου, καθώς αυτό θα βοηθήσει πολύ την επαφή μεταξύ σας.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για να εξελιχθούν κάποια επαγγελματικά θέματα, τα οποία είχαν παραμείνει σε αναμονή το προηγούμενο διάστημα.

Τώρα είναι πιθανό να υπάρξουν πληροφορίες για αυτά και μία κινητικότητα σε γενικότερο πλαίσιο, η οποία θα είναι πολύ βοηθητική για θέματα που αφορούν τη δουλειά. Δεν αποκλείεται να έχεις ιδέες οι οποίες αν υλοποιηθούν θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις κάτι στον επαγγελματικό τομέα, όμως θα πρέπει να δεις πολύ προσεκτικά αν τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα για να τις υλοποιήσεις.

Στα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε συζητήσεις που μπορεί να έχεις με συναδέλφους σου καθώς ενδεχομένως να σε παρασύρουν σε εκτιμήσεις για ζητήματα δουλειάς, οι οποίες δεν θα είναι σωστές. Καλό θα ήταν να αξιολογήσεις οποιαδήποτε νέα πληροφορία καθώς είναι πολύ πιθανόν να φτάσουν σε εσένα πληροφορίες οι οποίες δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σκορπιός

Σκορπιέ μου ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των υποχρεώσεων για αυτό θα πρέπει να τις βάλεις σε προτεραιότητα ώστε να τις φέρεις εις πέρας έγκαιρα και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 θα φέρει αρκετές συζητήσεις που σχετίζονται με τον οικονομικό τομέα. Έσοδα-έξοδα, λογαριασμοί και υποχρεώσεις θα βρίσκονται στο πλάνο του μήνα από νωρίς.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στον Τοξότη (14/12) θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς πολύ σοβαρά μία οικονομική πρόταση ή να διαπραγματευτείς το οικονομικό σκέλος μιας δουλειάς. Λόγω του τετραγώνου μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, καλό θα ήταν να αποφύγεις να παρασυρθείς από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας. Η νέα θέση του Δία και του Κρόνου φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με οικογενειακές υποθέσεις, καθώς και κάποιες ευθύνες οι οποίες μπορεί να προέλθουν από το σπίτι.

Απόφυγε την επικριτική διάθεση που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις με αγαπημένα σου πρόσωπα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 αλλά και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο στις 21/12, θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή σου διάθεση που θα φέρει επικοινωνία όχι μόνο με πρόσωπα του περιβάλλοντος σου αλλά και με ένα πρόσωπο που έχεις να ακούσεις για καιρό.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερου στις 30/12 σε προτρέπει να κλείσεις εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν σε φιλικές, συγγενικές και επαγγελματικές σχέσεις, ενδεχομένως να μπορέσεις να διευθετήσεις και κάποιες παρεξηγήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο μήνας θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μέρη καθώς κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου η Αφροδίτη θα παραμένει στο ζώδιό σου και θα έχεις ευκαιρίες να βελτιώσεις ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή και τον αισθηματικό τομέα σε γενικότερο πλαίσιο. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 6/12 δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα, η οποία θα αποτελέσει το έναυσμα για να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου στο σύντροφό σου και να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα ανάμεσα σας.

Στις 15/12 η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στον οικονομικό τομέα, βάζοντας την προσωπική σου ζωή σε δεύτερο πλάνο. Κατά το δεύτερο μισό του μήνα είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη μιας γνωριμίας ή στην επικοινωνία με ένα πρόσωπο που δεν σου έχει περάσει απαρατήρητο.

Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να μην επενδύσεις σε λόγια και υποσχέσεις οι οποίες μπορεί να ακούγονται κατά κόρον, όμως είναι πολύ πιθανό να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας θα σου δημιουργήσουν πίεση η οποία θα γίνει έντονη στα μέσα του μήνα και τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός προκειμένου να μην την διοχετεύσεις στην προσωπική σου ζωή. Μετά τις 21/12 ο Ήλιος και ο Ερμής θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου και θα υπάρξει ένα πολύ καλό επικοινωνιακό κλίμα χωρίς ένταση.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Οι δουλειές και οι υποχρεώσεις αυτό το μήνα φαίνεται πως θα έχουν μία αυξανόμενη τάση και όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η είσοδος του Δία και του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στα μέσα του μήνα, δημιουργούν ένα κλίμα ευθυνών είτε για προσωπικά είτε για επαγγελματικά ζητήματα. Μη φοβηθείς να αναλάβεις κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν, όμως απόφυγε την επικριτική διάθεση που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και να δημιουργήσει πρόβλημα σε επαγγελματικές σχέσεις.

Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται πως θα υπάρξουν ευκαιρίες να διευθετήσεις ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να σε έχει ταλαιπωρήσει αρκετά κατά τη διάρκεια του, όμως για να γίνει αυτό θα χρειαστείς καλή διάθεση και διπλωματικές ικανότητες. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως η επικοινωνία θα παίξει μεγάλο ρόλο σε τέτοιου είδους διευθετήσεις.

Τοξότης

Τοξότη μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που ξεκινά με την είσοδο του Ερμή στο δικό σου ζώδιο την 1/12 και δημιουργεί εξωστρέφεια, ανάγκη για επικοινωνία αλλά και αμετροέπεια! Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός τον τρόπο επικοινωνίας σου καθώς μπορεί να πεις πράγματα τα οποία άθελά σου θα αποτελέσουν αιτία παρεξηγήσεων. Στις 14/12 η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο δικό σου ζώδιο, δημιουργεί την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις επαγγελματικές και προσωπικές υποθέσεις, όμως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους διευθετήσεων.

Ο Ποσειδώνας θα παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την έκλειψη όπως και το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της, για αυτό θα πρέπει να δώσεις προσοχή καθώς κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται αλλιώς και τελικά να είναι διαφορετικά. Απόφυγε να επενδύσεις σε υποσχέσεις και λόγια καθώς ο Ποσειδώνας ωραιοποιεί καταστάσεις, κάτι που δεν θα σε βοηθήσει να τις δεις στην πραγματική τους διάσταση.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας. Η σύνοδος Δία/Κρόνου και η νέα θέση αυτών θα βοηθήσει πολύ να συνειδητοποιήσεις το ρόλο που παίζουν κάποια πρόσωπα στη ζωή σου και τη θέση που έχουν στην καρδιά σου. Τα αποτελέσματα μπορεί να σε «εκπλήξουν», καθώς είναι πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσεις πως τελικά κάποια πρόσωπα υπάρχουν στη ζωή σου από συνήθεια και όχι επειδή πραγματικά παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου μία ημέρα μετά, στρέφουν το ενδιαφέρον σου σε έσοδα-έξοδα και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, προκειμένου να αποκτήσεις μία ξεκάθαρη εικόνα για το ταμείο σου.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου η οποία δεν αποκλείεται να δημιουργήσει συναισθηματικές αναμοχλεύσεις και να επαναφέρει στο προσκήνιο ζητήματα του παρελθόντος.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιό σου στις αρχές του μήνα θα ενισχύσει την οξυδέρκεια αλλά και το χιούμορ σου, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις ένα πρόσωπο το οποίο σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον. Απόφυγε να πεις πράγματα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσεις κάποιον, καθώς θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν χρειάζονται πομπώδεις υποσχέσεις για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε πράγματα που θα πεις στο σύντροφό σου, καθώς ο τρόπος σου ενδεχομένως να δημιουργήσει κάποιες παρεξηγήσεις. Για να αποφύγεις το παραπάνω σενάριο θα πρέπει να αποφύγεις την παρορμητική επικοινωνία. Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα στο δικό σου ζώδιο σε οδηγεί να αξιολογήσεις μία προσωπική σου σχέση ή αν είσαι ελεύθερος να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που αναζητάς από ένα υποψήφιο ταίρι.

Τα συμπεράσματα που θα βγάλεις θα είναι πολύ βοηθητικά καθώς θα σε οδηγήσουν στις κατάλληλες κινήσεις στην προσωπική σου ζωή. Δεν αποκλείεται να κλείσει ένας κύκλος αυτό το μήνα ώστε να μπορέσει να ανοίξει ένας νέος!

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιό σου στις 15/12 είναι πολύ βοηθητική για εσένα που αναζητάς μία νέα γνωριμία ή κάτι που θα σου προσφέρει αισθηματικές συγκινήσεις! Ενδεχομένως να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον παραπάνω από ένα πρόσωπα και οι επιλογές να είναι αρκετές, όμως δεν σημαίνει πως θα ανταποκρίνονται όλες σε αυτό που ψάχνεις.

Αιγόκερως

Αιγόκερε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα σε βοηθήσει να πάρεις ανάσα και να συνειδητοποιήσεις πως κάποιες δύσκολες καταστάσεις που πέρασες αφενός τελείωσαν αφετέρου σου προσέφεραν πολύτιμες εμπειρίες. Ειδική μνεία στην αλλαγή της διάθεσής σου θα δοθεί στον Κρόνο, ο οποίος φεύγει από το ζώδιό σου και περνά στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12. Μέχρι τότε χρειάζεται να «αντιμετωπίσεις» μία έκλειψη Ηλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και μπορεί να φέρει πληροφορίες για ζητήματα που σε απασχολούν, οι οποίες μπορεί να σου προκαλέσουν σύγχυση ή να μην ανταποκρίνονται εξ ολοκλήρου στην πραγματικότητα. Αυτή η έκλειψη δείχνει πως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο αυτή τη στιγμή σε υποθέσεις που σε ενδιαφέρουν και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή που θα έχει περάσει από την 1/12 στο ζώδιο του Τοξότη και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δημιουργεί μία γενική τάση παρανοήσεων. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις αποφάσεις που θα πάρεις ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν είτε τον εργασιακό τομέα είτε κάποιες υποθέσεις του παρελθόντος.

Στις 17/12 φτάνουμε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αστρολογικό γεγονός για όλους μας -πόσο μάλλον για εσένα- μιας και ο Κρόνος τον οποίο φιλοξενούσες για καιρό στο ζώδιό σου κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου. Από τη νέα του θέση ο Κρόνος θέλει υπευθυνότητα σε θέματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις περιττές αγορές και έξοδα, καθώς ο πλανήτης που σχετίζεται άμεσα με τις ευθύνες και τα όρια θα σε οδηγήσει στο να ακολουθήσεις ένα πιο «λιτό» πλάνο.

Η είσοδος του Δία στο ίδιο ζώδιο στη 19/12 δείχνει πως και πάλι θα έχεις ευκαιρίες για να αυξήσεις τους πόρους σου και τα έσοδα σου, όμως η διαχείριση θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτά ώστε να μην έρθεις «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Στις 20/12 ο Ερμής περνά στο δικό σου ζώδιο και στις 21/12 τον ακολουθεί ο Ήλιος εγκαινιάζοντας το μήνα των γενεθλίων σου! Η νέα θέση του Ήλιου είναι πολύ βοηθητική για να βγεις στο προσκήνιο και να ξεχωρίσεις.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου (Καρκίνου- Αιγόκερου) στις 30/12 δείχνει πως χρειάζεται να κλείσεις κάποιες εκκρεμότητες που επιμένουν να υπάρχουν είτε σε προσωπικές είτε σε επαγγελματικές σχέσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο μήνας θα ξεκινήσει με ανάλαφρη διάθεση για εσένα -ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή- και σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το τρίγωνο της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στους Ιχθύς. Οι συζητήσεις που θα έχουν ως βάση αισθηματικά ζητήματα θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και θα σε φέρουν πιο κοντά με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, πολύ πιθανόν με αυτό το πρόσωπο να υπήρξε μία αισθηματική ιστορία και κατά το παρελθόν.

Στα μέσα του μήνα η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη αλλά και η είσοδος της Αφροδίτης το ίδιο ζώδιο στις 15/12 φέρνουν ξανά ζητήματα του παρελθόντος στο παρόν, όμως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις αποφάσεις που θα πάρεις για αυτά. Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και μην παρασυρθείς από παρορμητικά συναισθήματα που θα σου δημιουργήσουν την ανάγκη να επαναφέρεις στιγμές του παρελθόντος, καθώς στο παρόν τα δεδομένα φαίνεται πως είναι διαφορετικά. Από τις 20/12 που ο Ερμής και λίγο αργότερα ο Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιό σου, θα υπάρξουν ευνοϊκές συγκυρίες για την προσωπική σου ζωή. Έτσι λοιπόν προτίμησε το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα για να πάρεις αποφάσεις όσον αφορά τα αισθηματικά σου ζητήματα και να κλείσεις και κάποιες εκκρεμότητες σε αυτό τον τομέα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αυτό το μήνα φαίνεται πως θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σου συγκεκριμένες επαγγελματικές υποθέσεις όμως θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός στη διαχείριση τους, μιας και φαίνεται πως ίσως «λείπουν κομμάτια από το παζλ». Ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη αλλά και η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο ζώδιο, δείχνει παρασκήνιο σε αρκετά ζητήματα μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται και τα επαγγελματικά.

Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να μεταφέρεις κατά το δεύτερο μισό του μήνα σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις. Από τις 20/12 που ο Ερμής θα βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες και θα σε βοηθήσει να κερδίσεις κάτι που θέλεις στη δουλειά.

Υδροχόος

Υδροχόε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός μήνας για εσένα καθώς αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης περιόδου με αλλαγές, νέες εμπειρίες και πολύτιμα μαθήματα. Την 1/12 ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη και από αυτή τη θέση θα βοηθά την επικοινωνία με πρόσωπα του φιλικού σου περιβάλλοντος, η οποία με τη σειρά της θα βοηθά τη διάθεσή σου, καθώς θα ξέρεις πως δεν είσαι μόνος και πάντα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να σε ακούσουν και να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Στα μέσα του μήνα θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Τοξότη που μπορεί να φέρει αλλαγές ή ανακατατάξεις σε κάποιες φιλικές σχέσεις. Πρόσωπα τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά σου είναι πιθανό να απομακρυνθούν και κάποια άλλα που ανήκουν στο ευρύτερο φιλικό σου περιβάλλον να έρθουν κοντά σου. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δείχνει πως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία και τη διάδοση πληροφοριών.

Στις 17/12 ο Κρόνος θα περάσει στο δικό σου ζώδιο και από τη νέα του θέση δείχνει πως ξεκινά ένα διάστημα για εσένα κατά το οποίο θα κληθείς να αναλάβεις τις ευθύνες και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο όμως την ίδια στιγμή θα υπάρξουν οι ευκαιρίες για να δημιουργήσεις γερές βάσεις σε σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.

Ο Δίας ακολουθεί τον Κρόνο στο ζώδιο σου δύο ημέρες μετά και δείχνει πως το επόμενο διάστημα οι διαπροσωπικές σχέσεις θα βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς σε κάποιες από αυτές υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης όμως σε κάποιες άλλες είναι απαραίτητες οι αλλαγές προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται.

Στις 20/12 η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου και μία ημέρα μετά η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο σε καλεί να πάρεις αποστάσεις από πρόσωπα και καταστάσεις που σου έχουν δημιουργήσει σύγχυση, προκειμένου να μπορέσεις να δεις πως μπορείς να το διαχειριστείς. Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 μπορεί να εντείνει κάποιες σκέψεις οι οποίες σου προκαλούν ανησυχία.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο πιθανόν να δεις διαφορετικά μία σχέση που ήδη έχεις ή αν είσαι ελεύθερος μία σχέση που θέλεις να κάνεις. Οι προτεραιότητές σου αλλάζουν και η είσοδος του Κρόνου και του Δία στο ζώδιό σου δείχνει πως θα ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα που αφορούν τον αισθηματικό τομέα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση η οποία έχει δώσει «εξετάσεις» και θέλεις να παραμείνει στη ζωή σου είναι πολύ πιθανόν να αρχίσεις να συζητάς για το επόμενο βήμα σε αυτή.

Αν πάλι είσαι ελεύθερος δεν αποκλείεται να αλλάξεις γνώμη για ένα πρόσωπο που σε έχει προσεγγίσει καθώς φαίνεται πως θα αλλάξουν αυτά που ζητάς από ένα ταίρι. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στα μέσα του μήνα αλλά και η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο ζώδιο, δείχνουν πως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός σε κινήσεις οι οποίες μπορούν να διαταράξουν τις ισορροπίες στην προσωπική σου ζωή, είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση.

Σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες για να εξελιχθούν κάποιες αισθηματικές σου υποθέσεις όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει και εσύ να κάνεις την αυτοκριτική σου και να αναλάβεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί, στην μέχρι τώρα εξέλιξη κάποιον σχέσεων.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αυτό το μήνα είναι πιθανόν να κάνεις κάποιες σκέψεις οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε ένα πλάνο δράσης για τη δουλειά και θα σε βοηθήσουν να κατασταλάξεις όσον αφορά αυτά που θέλεις να επιτύχεις. Καλό θα είναι να μην βασιστείς σε λόγια που μπορεί να ακούσεις παρά μόνο σε πράξεις, καθώς στο τέλος αυτές θα έχουν σημασία. Δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες νέες ευθύνες κατά τα μέσα του μήνα, όμως να θυμάσαι πως αυτές ακριβώς οι ευθύνες θα αποτελέσουν ευκαιρίες για να εξελιχθούν κάποιες επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως θα χρειαστεί να είσαι πολύ προσεκτικός με τις κινήσεις που θα κάνεις και να αποφύγεις οποιαδήποτε κίνηση ενέχει ρίσκο και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αυτά που έχεις χτίσει με κόπο μέχρι τώρα.

Ιχθείς

Ιχθύ μου ο Δεκέμβριος θα σου δημιουργήσει έντονα την ανάγκη να συναναστραφείς με ανθρώπους που αγαπάς και να επικοινωνήσεις μαζί τους και αυτή η ανάγκη θα γίνει πιο έντονη κατά το δεύτερο μισό του μήνα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 φέρνει επαγγελματικές συζητήσεις στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται μαζί με αυτές να έρθουν και κάποια νέα που αφορούν τη δουλειά. Έως και τα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε αφορά επαγγελματικά βήματα και διευθετήσεις που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα, καθώς η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 φαίνεται πως θα φέρει στο προσκήνιο πληροφορίες οι οποίες θα σε μπερδέψουν. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δεν εγγυάται ειλικρίνεια, για αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου καθώς και το ποιους εμπιστεύεσαι.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Υδροχόου και σε βάζει στη διαδικασία να κάνεις την αυτοκριτική σου, ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό θέλεις να αλλάξεις αλλά και ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια. Η «συζήτηση» με τον εαυτό σου είναι απαραίτητη με τη νέα θέση του Κρόνου, προκειμένου να μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις που σε κρατάνε δέσμιο.

Ο Δίας κάνει και εκείνος την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/12 δείχνοντας εύνοια και έναν «Από μηχανής Θεό», ο οποίος θα σε βοηθά ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ηλίου δύο ημέρες μετά, δημιουργούν έντονα την ανάγκη συναναστροφής και επικοινωνίας με αγαπημένα σου πρόσωπα και ιδιαίτερα με αγαπημένους σου φίλους! Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ένα νέο ή ένα παλαιότερο έρωτα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Το πρώτο μισό του μήνα θα είναι πολύ ευνοϊκό για αισθηματικές διευθετήσεις είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση καθώς η παραμονή της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού βοηθά ιδιαίτερα την κατάσταση. Το τρίγωνο που θα σχηματίσει με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στο ζώδιο σου στις 6/12 δείχνει πως θα υπάρχει μία ευκολία στο να προσεγγίσεις ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με το σύντροφό σου ή να κάνεις μία νέα γνωριμία. Τα έντονα συναισθήματα θα έχουν την τιμητική τους και θα είναι αυτά που θα αναζωπυρώσουν μία σχέση.

Στις 15/12 η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Τοξότη και από τη νέα της θέση θα στρέψεις περισσότερο το ενδιαφέρον σου στην «εικόνα» των επιλογών σου. Έτσι λοιπόν θα πιάσεις τον εαυτό σου να ανησυχεί αρκετά για το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για μία επιλογή που έχεις κάνει ή που θα κάνεις στην προσωπική σου ζωή, όμως θα πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις αυτή την παγίδα. Στα μέσα του μήνα καλό θα είναι να «κλείσεις τα αυτιά σου» σε μεγάλες υποσχέσεις και να αποφύγεις και εσύ να υποσχεθείς πράγματα που ξέρεις πως θα είναι δύσκολο να τηρήσεις.

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα είναι άκρως επικοινωνιακό και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 30/12 είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για να εξελιχθεί μία γνωριμία που έχεις ήδη κάνει. Ακόμα είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση του ένα πρόσωπο με το οποίο θα υπάρξουν αμοιβαία συναισθήματα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η δουλειά φαίνεται πως θα σε απασχολήσει αρκετά αυτό το μήνα καθώς η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, δείχνει πως θα έχεις αρκετές συζητήσεις για επαγγελματικά ζητήματα, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν και κάποιες επαγγελματικές συναντήσεις.

Θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή σε θέματα που αφορούν τη δουλειά έως και τα μέσα του μήνα μιας και η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 μπορεί να δημιουργήσει «σύγχυση» ή να φέρει συγκεχυμένες πληροφορίες που δεν θα σε βοηθήσουν να εκτιμήσεις σωστά κάποια πράγματα. Απόφυγε κινήσεις ρίσκου που αφορούν τη δουλειά όπως και το να υποτιμήσεις κάποιες καταστάσεις σε αυτή.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη στις 15/12 σε βοηθά να βελτιώσεις την επαγγελματική σου εικόνα, κάτι το οποίο δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι.

Πηγή: myastro.gr