Μουντιάλ 2030: Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία θέλουν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρουμανία, πρότεινε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την διάρκεια της σημερινής τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.

 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν, παίρνοντας τον λόγο, είχε αποκαλύψει πως ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας.

Τότε ήταν που ο Μπόϊκο Μπορίσοφ προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση. Η σημερινή Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής είναι η πέμπτη στη σειρά, με την προηγούμενη να είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη. Άρχισε ως Τριμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε Τετραμερή, με την συμμετοχή και της Ρουμανίας με την πρώτη Σύνοδο να πραγματοποιείται πριν ένα χρόνο στη Βάρνα.

Στην προσπάθειά τους αυτή, θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030. Επιπλέον σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.

Πηγή: www.lifo.gr