Ο Χρήστος Δάντης αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο, αυτόν του κριτή

Ο Χρήστος Δάντης αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο, αυτόν του κριτή. Ο αγαπημένος συνθέτης, μουσικός και τραγουδιστής για περισσότερες από δύο δεκαετίες, δίνει την πρώτη του συνέντευξη ως κριτής στο «DanSing For You» του TV One στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Πώς πήρες την απόφαση να είσαι στο «DanSing For You» του TV One; Πρέπει να σου πω ότι οι Κύπριοι κάνουν πολύ όμορφες και σοβαρές παραγωγές. Είναι ένα καλό project που αρέσει στον κόσμο – προσεγμένο, όμορφο, που χαρίζει ωραίο θέαμα. Μου το πρότειναν και δέχτηκα με πολλή χαρά. Το βλέπω κι εγώ σαν παιχνίδι, είναι safe.

Θα είσαι αυστηρός στην κριτική σου; Όχι, καθόλου, κι αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω από τώρα. Δεν θα είμαι αυστηρός, δεν μπορώ. Αν θυμάσαι, ήμουν στην επιτροπή του «Fame Story 2». Ούτε εκεί ήμουν τόσο αυστηρός. Νομίζω πως δεν το έχω τόσο πολύ στο να κατακρίνω κάποιον, δεν μου αρέσει. Ο άλλος δοκιμάζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δεν θέλω να κατακεραυνώσω κάποιον που προσπαθεί. Στο «DanSing For You» που θα κάνουμε τώρα στην Κύπρο, θα πρέπει να «κρίνω» συναδέλφους μου, επαγγελματίες τραγουδιστές. Πώς να το κάνω αυτό; Με αγάπη θα το κάνω και κομψά. Αν δεν μου αρέσει κάτι, σίγουρα θα το πω. Όμως, υπάρχει πάντα ο καλός τρόπος για να το εκφράσεις – κι εγώ αυτόν θα επιλέξω. Δηλαδή, δεν θα είσαι ο «κακός» της παρέας, για να γίνουν ίντριγκες και να ανέβει η τηλεθέαση; Ξέρεις να είμαι άνθρωπος που κάνει ίντριγκες; Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης, ούτε ξέρω από αυτά τα πράγματα. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Όσο για την τηλεθέαση, δεν με αφορά. Θα κάνω απλά και όμορφα τη δουλειά μου και θα είμαι όπως με ξέρετε.

Ξέρω ότι σου έχουν γίνει πολλές προτάσεις και ότι σχεδόν σε όλες απαντάς αρνητικά. Πολλοί μπορεί να σε χαρακτηρίζουν ακόμα και σνομπ… Όχι, δεν σνομπάρω την τηλεόραση, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Θα προτιμήσω να κυνηγήσω κάποιες live εμφανίσεις μου, να παίξω μουσική και να τραγουδήσω, παρά να βγω σε εκπομπές. Δεν κοιτάζω πώς θα αυξήσω τη δημοτικότητά μου μέσα από την τηλεόραση. Και φέτος μου είπαν να πάω στο «Dancing With The Stars». Απάντησα αρνητικά, επειδή δεν έχω καμία σχέση με τον χορό. Μα καμία όμως! Πώς θα πάω να το κάνω; Έτσι, για να λέω ότι βγαίνω στο γυαλί; Έλα, σε παρακαλώ…

Πώς θα κρίνεις τότε τους παίκτες στο «DanSing For You», σε ό,τι αφορά στο χορευτικό κομμάτι; Δεν θα είναι ό,τι πιο εύκολο για εμένα. Πιο πολύ από τη μικρή εμπειρία που έχω, μέσα από τους χορευτές που συνεργάστηκα και αυτά που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου.

Το οικονομικό κομμάτι ήταν ένας λόγος, ίσως ο σημαντικότερος, για να πεις το «ναι» και να είσαι στην επιτροπή; Ειδικά το οικονομικό κομμάτι, δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο, γιατί δεν θα πληρώνομαι. Η παραγωγή αυτή γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς κι εκεί θα παραβρεθώ και θα συμμετάσχω αφιλοκερδώς.

Η σχέση σου με τα παιδιά σου ποια είναι; Εκπληκτική! Πιστεύω ότι είμαι καλός μπαμπάς και προσφέρω στα παιδιά μου ποιοτικό χρόνο, αν και η δουλειά που κάνουμε δεν έχει φυσιολογικά ωράρια. Τα παιδιά μου τα λατρεύω όσο τίποτα στον
κόσμο!

Είσαι αυστηρός μαζί τους; Στα δύο που είναι μικρά ακόμη, όχι. Αλλά στον Χριστόφορο, που είναι 18 κι έχει ενηλικιωθεί πια, γίνομαι αυστηρός. Μπορεί και με ακούει, συζητάμε, όμως είναι ενήλικας, άρα αποφασίζει μόνος του πια για τη ζωή του. Έχεις κάνει τέσσερις γάμους, έχεις ζήσει έντονα τη ζωή σου… Πάντα ζούσα τη ζωή μου με πολύ πάθος! Νομίζω ότι αυτό το στοιχείο με χαρακτηρίζει. Το πάθος και όχι τόσο η λογική. Κατά καιρούς γράφτηκαν πολλά δημοσιεύματα για την προσωπική σου ζωή.

Μετάνιωσες που πήρες δημόσια θέση σε κάποια πράγματα; Όχι, καθόλου. Όταν μιλούν για σένα τρίτοι, όταν βάλλεσαι και σου επιτίθενται ή σε συκοφαντούν, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις και να μιλήσεις. Όσες φορές βγήκα να τοποθετηθώ δημόσια, το έκανα για να ακουστεί η άποψή μου, η αλήθεια μου και να τερματιστεί το σούσουρο.

Θεωρείς ότι κάπου έχασες τον έλεγχο; Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Ήμουν ειλικρινής πάντα και κράτησα το μέτρο. Αλλά, όπως σου είπα, το πάθος κυριαρχεί στη ζωή μου. Ίσως γι’ αυτό κάνω και τη δουλειά που κάνω. Στην οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο ύφος. Έχεις συνεργαστεί από τη Δήμητρα Γαλάνη, μέχρι την Πάολα. Κι έχεις τραγουδήσει από ροκ, μέχρι έντεχνο.

Πού κατατάσσεις τον εαυτό σου; Στο λαϊκό. Εννοώ ότι και ροκ, και μπλουζ που έχω πει, είναι λαϊκά είδη. Ο κόσμος μαζικά τα αγκάλιασε αυτά τα κομμάτια και τα στήριξε. Έχω μία αδυναμία και στη ροκ, αλλά και στη λαϊκή μουσική. Ό,τι έκανα, όμως, το έκανα με πολλή αγάπη και προσοχή! Δεν έκανα κάποια δουλειά ξεπέτα.

Ματαιόδοξος είσαι; Όχι, ποτέ δεν ήμουν. Ευτυχισμένο θα με έλεγα. Έχω τα παιδιά μου, τη δουλειά μου, μια μερίδα κόσμου που με αγαπά μέσα από την εργασία μου. Έχω μια σύντροφο που με αγαπά και την αγαπώ. Με καταλαβαίνει και την καταλαβαίνω. Αυτό είναι το σημαντικότερο: Η κατανόηση. Όταν υπάρχει κατανόηση, τότε ο έρωτας διαρκεί. Αλλιώς, μπορεί πολύ εύκολα να χαθείς στη μετάφραση με τον άλλον και να χάσετε την μπάλα. Μου έχει συμβεί κι αυτό κάποιες φορές και χώριζα. Σήμερα, όμως, είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που έζησα και ζω ακόμα.

Πηγή: tlife.gr