Ο Daniel Craig βρέθηκε στην CIA για να μάθει πως λειτουργούν οι πραγματικοί μυστικοί πράκτορες

Ο Daniel Craig ετοιμάζεται να γυρίσει την 25η ταινία Τζέιμς Μποντ και όπως φαίνεται τελευταία φορά που υποδύεται το ρόλο του διάσημου πράκτορα 007 και η CIA αποφάσισε να δείξει στον διασημότερο κινηματογραφικό μυστικό πράκτορα πώς λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες στον πραγματικό κόσμο.

 
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ κάλεσε τον Daniel Craig στα κεντρικά γραφεία της στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να παρουσιάσει στο κοινό τον τρόπο που λειτουργούν και οργανώνουν τις αποστολές τους οι μυστικές υπηρεσίες στον πραγματικό κόσμο και το κατά πόσο πλησιάζουν οι ταινίες την πραγματικότητα. Η CIA σύστησε στο κοινό ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Reel vs Real και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον διάσημο ηθοποιό στις εγκαταστάσεις της.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η CIA ανέφερε: «Ο κ. Craig συναντήθηκε με την ηγεσία και το εργατικό δυναμικό μας, οι οποίοι εξήγησαν ότι η πραγματική κατασκοπεία είναι περισσότερο «διακριτική και καλυμμένη» και λιγότερο «θεαματική και με ξύλο» απ’ότι παρουσιάζεται στον κόσμο της ψυχαγωγίας». «Ο κ. Craig παρατήρησε το ρόλο που παίζει η ομαδική εργασία στον κύκλο πληροφοριών και ανέφερε πόσο εντυπωσιάστηκε με την αφοσίωση και την δέσμευση των αξιωματικών της CIA», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Η Υπηρεσία ανέφερε ότι το κίνητρο αυτής την ενέργειας ήταν να «καταπολεμήσει τις παρανοήσεις και να συνεισφέρει σε ισορροπημένες και ακριβείς απεικονίσεις» της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών. Η παραγωγή του 25ου Τζέιμς Μποντ αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Σκηνοθέτης θα είναι ο Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος γράφει το σενάριο σε συνεργασία με το σεναριογράφο του Trainspotting, Τζον Χοτζ. Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ