Ο Γιάννης Σπαλιάρας θα παίξει στην 7η σεζόν επιτυχημένης σειράς του Netflix

Ο Αμάδο Καρίγιο Φουέντες ήταν ένα από τα μέλη του καρτέλ του Χουάρεζ και έφτασε να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς ναρκωτέμπορους στο Μεξικό δολοφονώντας το αφεντικό του Ράφαελ Αγιλάρ Γκουαγιάρδο.

 
Η ζωή του και ιδίως ο θάνατος του ενέπνευσαν το Netflix να κάνει το 2013 μια σειρά για την ανέγερση της δικής του αυτοκρατορίας ναρκωτικών.

Το El Senor de los Cielos, δηλαδή Ο Άρχοντας των Ουρανών, βρίσκεται στην 6η σεζόν του και είναι μια μορφή σαπουνόπερας που δυστυχώς δεν προβάλλεται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix. Αποτελεί εν τούτοις μια πολύ επιτυχημένη σειρά σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.

Σε αυτή τη σειρά αναμένεται να βρεθεί σε λίγες μέρες ο Γιάννης Σπαλιάρας. Για την ακρίβεια ξεκινάει γυρίσματα στο Μεξικό σε λίγο καιρό και αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην υποκριτική του καριέρα που είχε πάει λίγο στην άκρη τον τελευταίο καιρό με τις συμμετοχές του στα ριάλιτι επιβίωσης.

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας είπε ότι δεν ήταν κάτι που το κυνήγησε, αλλά επειδή οι παραγωγοί αναζητούσαν έναν Έλληνα για να ενσαρκώσει το ρόλο ενός Έλληνα πράκτορα της CIA, ζήτησαν μερικές προτάσεις από την εν Ελλάδι casting director. Εκείνη επικοινώνησε μαζί του και έστειλε τις προτάσεις της. Ο Γιάννης Σπαλιάρας δεν ήταν η μόνη. Ούτε οι επιλογές ήταν μόνο από την Ελλάδα.

Τελικά, οι άνθρωποι της σειράς επέλεξαν τον Έλληνα ηθοποιό ανάμεσα σε πολλούς και ο Γιάννης Σπαλιάρας θα συμμετέχει σε τουλάχιστον 12 επεισόδια της 7ης σεζόν. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, για να μπορέσει κάποιος που δεν ζει στην αμερικανική ήπειρο, να γίνει μέρος του καστ μιας τέτοιας παραγωγής, θα πρέπει να έχει περάσει ένα διάστημα ζωής εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για να κυνηγήσουν συμμετοχές σε παραγωγές.

Ο Σπαλιάρας το πέτυχε με απόσταση 4 χιλιάδων χιλιομέτρων και ετοιμάζει βαλίτσες για το Μεξικό με μεγάλο ενθουσιασμό, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο άνοιγμα. Εξάλλου, για έναν μη γηγενή ηθοποιό, το στοιχείο της επιτυχίας είναι να βρει ένα μοτίβο χαρακτήρων που να του ταιριάζουν. Για τον Σπαλιάρα αυτή ίσως να είναι μια αρχή που του στρέφει το βλέμμα ως προς το που να επικεντρωθεί.

Άλλωστε, για τις ανάγκες του ρόλου θα κληθεί να μάθει ισπανικά και να δουλέψει πολύ την προφορά. Η προετοιμασία του έχει ήδη αρχίσει, αφού όπως μας είπε «δε θα μπορούσα να έχω δει πιο πριν τη σειρά, αφού δεν προβάλλεται στην Ελλάδα. Αλλά μόλις μου έγινε η πρόταση, έψαξα, είδα αρκετά επεισόδια και διάβασα για τον Καρίγιο Φουέντες που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον timeline ζωής και σαφώς αρκετά «γοητευτική πλοκή» ως προς το πως πέθανε».

Κάπως έτσι, ο Γιάννης Σπαλιάρας θα γίνει ακόμα ένας Έλληνας που θα ανοίξει τα φτερά του προς το Netflix μετά τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Σπύρο Μπιμπίλα.

Πηγή: eleftherostypos.gr