Ο καιρός στη Λάρισα από Δευτέρα 30/9 και εκτίμηση για τον Οκτώβριο

Πρόγνωση καιρού Λάρισας, Θεσσαλίας και Σποράδων 30/9-2/10/19 Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ

 
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Νωρίς το πρωί προβλέπονται τοπικές ομίχλες που γρήγορα θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.
ΛΑΡΙΣΑ: 17…32°C
ΤΡΙΚΑΛΑ: 17…32°C
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 18…32°C
ΒΟΛΟΣ: 19…30°C
ΑΓΙΑ: 17….29°C
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 16…29°C
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 16…30°C
ΦΑΡΣΑΛΑ: 18…31°C
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 21…28°C

ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Το βράδυ και νωρίς το πρωί αναμένονται ομίχλες που σταδιακά θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και απο το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ,ενώ στα θαλάσσια βόρειοι 2 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.
ΛΑΡΙΣΑ: 17…31°C
ΤΡΙΚΑΛΑ: 17…31°C
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 17…31°C
ΒΟΛΟΣ: 19…29°C
ΑΓΙΑ: 17…28°C
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 16…28°C
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 15…29°C
ΦΑΡΣΑΛΑ: 18…30°C
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 21…27°C

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Το βράδυ και νωρίς το πρωί προβλέπονται ομίχλες που σταδιακά θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που στα ορεινά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ίσως σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο εσωτερικό νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ και στα θαλάσσια αρχικά βορειοανατολικοί 2-3 μποφόρ που σταδιακά απο το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς στα 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.
ΛΑΡΙΣΑ: 16…30°C
ΤΡΙΚΑΛΑ: 16…30°C
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 17…31°C
ΒΟΛΟΣ: 18…28°C
ΑΓΙΑ: 16…27°C
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 17…27°C
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 16…28°C
ΦΑΡΣΑΛΑ: 18…30°C
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 21…26°C

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Οκτώβρης στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται.
Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται έντονες διακυμάνσεις στο σύνολο του μήνα,θα υπάρχουν όμως πολλές χώρες της Ευρώπης που η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρίσκεται πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.Αυτές οι χώρες φαίνεται πως θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας,τα νοτιότερα τμήματα της Νορβηγίας και της Σουηδίας,ανατολική Γαλλία,Βέλγιο,βόρεια Ιταλία,Ελβετία,Γερμανία,Αυστρία,Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία & Ερζεγοβίνη,Αλβανία,Σερβία,Ουγγαρία,το μεγαλύτερο τμήμα της Ρουμανίας,Σλοβακία,Τσεχία,Πολωνία,Λιθουανία,Λετονία,Λευκορωσία,το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας και τέλος η Ουκρανία.
Αυτές είναι οι χώρες που οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.
Αντίθετα στα νότια τμήματα της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στην ανατολική Βουλγαρία,στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στα βόρεια της Τουρκίας τμήματα που βρέχονται απο την Μαύρη Θάλασσα,σ’αυτές τις περιοχές αναμένονται θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες απο τις κανονικές του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στην χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως ελαφρώς λίγο πάνω απο τα κανονικά.Στην βορειοανατολική χώρα και συγκεκριμένα στη Θράκη και τον Έβρο ίσως είναι πιό ψυχρός ο καιρός στο σύνολο του μήνα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Αρκετές φαίνεται πως θα είναι οι βροχές ιδιαίτερα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης σε αντίθεση με την Μεσόγειο που οι βροχές φαίνεται να είναι κάτω απο τα κλιματικά δεδομένα.
Συγκεκριμένα οι χώρες που θα σημειωθούν αρκετές βροχές θα είναι: βόρεια Φιλανδία,τμήματα της Σουηδίας και της Νορβηγίας,Ιρλανδία και βόρεια Αγγλία,τμήματα της βόρειας Ρωσίας,ανατολική Γερμανία,Λιθουανία,Λετονία,Πολωνία,Τσεχία,Σλοβακία,Αυστρία,Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία & Ερζεγοβίνη και τέλος τα βορειότερα τμήματα της Ιταλίας.
Αντίθετα λιγότερες θα είναι οι βροχές στις εξής χώρες: Πορτογαλία,Ισπανία,βόρεια Ελλάδα,Σκόπια,Βουλγαρία,δυτικά και βόρεια τμήματα της Τουρκίας,Μολδαβία και μεγάλο τμήμα της Ουκρανίας.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στη χώρα μας θα έχουμε κάποιες λίγες βροχές κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα,αλλά σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται να είναι βροχερός ο μήνας ιδιαίτερα απο το ύψος της Λαμίας και βορειότερα.
Οπότε οι βροχές που θα πέσουν στο σύνολο του μήνα θα είναι λιγότερες απο τον μέρο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε από που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από το πρώτο καιρικό blog της Θεσσαλίας meteoagia.blogspot.gr
Facebook: Πάνος Αρχοντής