Ο πρόεδρος του ΕΣΛ ζητάει μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων

Σε επιστολή του προς την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλογου Λάρισας -κατόπιν επικοινωνίας και με τους άλλους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας- ζητά να διεκδικηθούν τα ακόλουθα για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊου:

«Κυρίες και Κύριοι,

Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε όλοι μας, γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων, απαιτήσεων και αποριών προς διευκρίνιση σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω του κορωνοιου.
Κατόπιν επικοινωνίας με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλίας, σας παραθέτουμε αυτά τα οποία κρίνουμε απαραίτητα να διεκδικηθούν, να διευκρινιστούν και να καλυφθούν, προκειμένου να υπάρχει η δικαιοσύνη για όλους και να μπορέσουν να επιβιώσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις:
• Να συμπεριληφθούν όλες οι μορφές εταιρειών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, Ο.Ε., ΕΠΕ, ΙΚΕ κ.τ.λ. καθώς λειτουργούν σχεδόν σαν ατομικές και επίσης να διευκρινιστεί εάν η βοήθεια θα ισχύει για όλους τους ομόρρυθμους εταίρους ή μόνο για έναν εταίρο.
• Ζητάμε να παγώσουν τα ενοίκια των καταστημάτων για τρεις μήνες τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και για να μοιραστεί το βάρος, να υπάρχει φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών, για το διάστημα αυτό.
• Τι προβλέπεται για τα μέτρα στήριξης των 800€ στους επαγγελματίες που με ένα ΑΦΜ έχουν από 1 και πάνω υποκαταστήματα;
• Τι προβλέπεται για τα καταστήματα λιανικής που έκλεισαν ενώ ο πρώτος ΚΑΔ είναι χονδρικής, ο δεύτερος λιανικής και το κατάστημα παραμένει κλειστό;
• Ζητάμε για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, ας είναι σφραγισμένες, να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία για 3 μήνες από την στιγμή που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις..
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις παραπάνω διευκρινίσεις και απαιτήσεις, ώστε με την σειρά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας.»

Πηγή: larissanet.gr