Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στην αρχαία Ρώμη με το «Gladiator 2»

8

Έπειτα από έντονη φημολογία κι ενώ έχουν περάσει 18 χρόνια από την πολύ επιτυχημένη καλλιτεχνικά και εισπρακτικά ταινία του 2000, ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στην αρχαία Ρώμη για το σίκουελ του «Μονομάχου» (Gladiator), που βρίσκεται πλέον επίσημα στα σκαριά.

Η νέα ιστορία θα εστιάσει στον Λούσιο, τον γιο της Λουσίλα, που υποδύθηκε η Κόνι Νίλσεν, και ανιψιό του παράφρονα αυτοκράτορα Κόμμοδου, που ενσάρκωσε αξέχαστα ο Χοακίν Φίνιξ.

 
Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της πρώτης ταινίας ο Κόμμοδος σκοτώνει τον μονομάχο Μάξιμο, τον χαρακτήρα που χάρισε στον Ράσελ Κρόου το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Το «Gladiator» είχε συγκεντρώσει 460 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο μποξ όφις και είχε τιμηθεί με 5 Όσκαρ συνολικά, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Καλύτερης Ταινίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Deadline, ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο πρότζεκτ, επιθυμώντας να αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Το σενάριο θα υπογράψει ο Πίτερ Κρεγκ, που έχει στο ιστορικό του ταινίες όπως το «The Town», δύο από τα «Hunger Games», καθώς και το επερχόμενο σίκουελ του «Top Gun».

Είχε προηγηθεί, πριν από μια δεκαετία, η απόπειρα του Νικ Κέιβ να επαναφέρει τον Μάξιμο στη ζωή, μέσω ενός δικού του σεναρίου που τελικά δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως από την εταιρεία παραγωγής DreamWorks.

Ο Σκοτ σκηνοθετεί αυτή την περίοδο την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, το sci-fi «Raised by Wolves», ενώ έπεται και μια ταινία για τη ζωή της φωτορεπόρτερ Lyndsey Addario, την οποία θα υποδυθεί η Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Πηγή: www.lifo.gr