Οι επιστήμονες μας λένε τι πρέπει να κάνουμε πριν πάρουμε μια σημαντική απόφαση

Κάθε μέρα παίρνουμε πάρα πολλές μικρές και μεγάλες αποφάσεις για κάθε είδους θέματα, ωστόσο αυτό για κάποιους αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση.

Tο να πάρεις μια απόφαση είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Ο φόβος ότι μπορεί να αποτύχουμε μας κάνει αναποφάσιστους.

Οι σημαντικές αποφάσεις προκαλούν άγχος και αγωνία σε πολλούς. Μάλιστα, μερικοί νιώθουν σαν να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Σκέψεις στροβιλίζουν το μυαλό μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Η επιστήμη ωστόσο μας προτρέπει να κάνουμε ένα πράγμα πριν πάρουμε μια απόφαση: Να φάμε.

Ερευνητές από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Dundee, με επικεφαλής τον Dr Benjamin Vincent, διαπίστωσαν ότι η πείνα αλλάζει σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με άδειο στομάχι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πείνα στην πραγματικότητα αλλάζει εντελώς το σκεπτικό των ανθρώπων και τους κάνει ανυπόμονους.

Μετά από μελέτες βρήκαν ότι οι προτιμήσεις των ανθρώπων άλλαζαν δραματικά όταν πεινούσαν.

Η συγκεκριμένη βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Psychonomic Bulletin & Review» έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα ερευνών που συνδέουν άμεσα την ποιότητα του φαγητού, το αίσθημα της πείνας και τη διατροφή γενικότερα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Πηγή : bovary.gr