Όλη η Ιταλία σε καραντίνα λόγω κορονοϊού!

Η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού. 463 οι νεκροί, 7.985 κρούσματα. Με… ντουντούκες καλούν τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του!

 
Δραματικές στιγμές στην Ιταλία μετά το διάγγελμα Κόντε πως ολόκληρη η χώρα γίνεται «προστατευόμενη ζώνη». Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ο κορονοϊός έχει ξεφύγει τόσο πολύ που όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09.03.2020) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε σόκαρε τον κόσμο όταν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα περιοριστικά, προληπτικά, μέτρα που υιοθετήθηκαν την Κυριακή στη βόρεια Ιταλία σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεν υπάρχει πλέον μία «κόκκινη ζώνη» στον βορρά, αλλά όλη η Ιταλία είναι «προστατευόμενη ζώνη», τόνισε ο Κόντε. Πλέον, οι Ιταλοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πέραν αυτών που κάνουν για να πάνε στη δουλειά τους, να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Τα πρωτόγνωρα μέτρα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς σοβαρούς λόγους.

Όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν. Οι δημόσιες συγκοινωνίες, πάντως, θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Πηγή: newsit.gr