Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημα χωρίς θεατές στο Τόκιο

Οριστικά χωρίς θεατές θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που είχε ως συνέπεια να μπει η Ιαπωνία ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Μετά και επίσημη ανακοίνωση της Ταμάγιο Μαρουκάουα, υπεύθυνης Υπουργού της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οριστικοποιήθηκε η απουσία θεατών από τα γήπεδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα.

H απόφαση ελήφθη μετά από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, οι αρχές της πόλης, αλλά και της κυβέρνησης της χώρας.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ενώ η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο ανέφερε:

«Είχαμε αναλάβει αυτή τη σοβαρή ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν οι αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες γα τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες».

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΘρήνος: «Έφυγε» ξαφνικά 13χρονος Λαρισαίος στον Πλαταμώνα
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού σήμερα και αύριο στη Λάρισα