Οριστικό: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ – Επικυρώθηκε η εκλογή του από το Κογκρέσο

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και με την βούλα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά από μια συνεδρίαση που διακόπηκε από την εισβολή στο Καπιτώλιο και επαναλήφθηκε ώρες αργότερα, η εκλογή του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις είναι πλέον εγκεκριμένη από το Κογκρέσο.

Σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, επικυρώθηκε η εκλογή Μπάιντεν και Χάρις.

Το τραγικό όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί πλέον να τουιτάρει αντιδρώντας σε αυτό το αποτέλεσμα αφού όλοι οι λογαριασμοί του στα social media έχουν κατεβεί.

Ντόναλντ Τραμπ: Διαφωνώ με το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η μεταβίβαση εξουσίας θα γίνει ομαλά

Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε δημόσια ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ότι θα παραδώσει την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν. Η δήλωση αυτή έγινε λίγο μετά την επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ είπε ότι θα γίνει με ομαλό τρόπο η μεταβίβαση της εξουσίας. Όμως…

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν άφησε στην άκρη τους ισχυρισμούς του για τις εκλογές και το πως διεξήχθησαν.

«Παρότι διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μεταβίβαση στις 20 Ιανουαρίου», δήλωσε.

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα έπρεπε να μετρηθούν».

Και συνέχισε: «Και ενώ αυτό είναι το τέλος της μεγαλειώδους πρώτης θητείας μας στην ιστορία των προέδρων είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά».

Πηγή: newsit.gr