Περισσότερα από 300 πρόστιμα το Σάββατο μόνο για μάσκες

Περισσότερα από 300 πρόστιμα το Σάββατο μόνο για μάσκες – Υπενθυμίζεται ότι χθες έσπασε το φράγμα των 100 κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 110 νέες μολύνσεις.

Βροχή από… πρόστιμα σημειώθηκε χθες (Σάββατο), ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των ελέγχων για την αναχαίτιση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας.

 
Υπενθυμίζεται ότι χθες έσπασε το φράγμα των 100 κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 110 νέες μολύνσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιχειρεί με πρόστιμα να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζει να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία, από το 65% στο 85% – μια απόφαση που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, χθες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

► 311 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

88 στην Αττική,
41 στη Θεσσαλονίκη,
27 στην Κρήτη,
27 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
21 στη Δυτική Ελλάδα,
21 στα Ιόνια Νησιά
19 στην Ήπειρο,
19 στη Θεσσαλία,
15 στην Κεντρική Μακεδονία,
13 στη Στερεά Ελλάδα,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
6 στην Πελοπόννησο,
5 στο Νότιο Αιγαίο και
1 στη Δυτική Μακεδονία

► 21 για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

► 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500 ευρώ).