People

Πέτρος Ιακωβίδης: Δεν είμαι μαμάκιας, αλλά όλοι οι άντρες ψάχνουν μια γυναίκα σαν την μητέρα τους

today24 Δεκεμβρίου 2023

Background
share close

Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Πέτρος Ιακωβίδης στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!».

Στην αρχή ο επιτυχημένος ερμηνευτής και στιχουργός μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην μουσική και στο πόσο συνέβαλε ο πατέρας του στην επαγγελματική του πορεία .

«Ξεκίνησα να τραγουδάω από 13 ετών»

«Ξεκίνησα να τραγουδάω από 13 ετών, οπότε από πολύ μικρός έκανα γιορτές μέσα σε μαγαζιά. Πάντα μου άρεσε που τραγουδούσα κι έβγαινε ο κόσμος να διασκεδάσει. Κοιμόμουν και μετά ήμουν με την οικογένεια μου στην Καβάλα. Δεν μου λείπει κάτι, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι θα έβγαινα εγώ έξω να διασκεδάσω, ενώ τώρα τραγουδάω».

«Ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, το οφείλω στον πατέρα μου»

Ο Πέτρος Ιακωβίδης όπως αποκάλυψε παράλληλα με το σχολείο ασχολήθηκε με το τραγούδι.

«Ο δάσκαλος μου στο μπουζούκι, το πρώτο όργανο που άρχισα να μαθαίνω, ήταν μαέστρος σε νυχτερινά μαγαζιά. Ο δάσκαλος μου συνεννοήθηκε με τον πατέρα μου και τον Νίκο Κουρκούλη και μου ανακοίνωσαν πως ξεκινάω να τραγουδάω. Ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, το οφείλω στον πατέρα μου, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο πατέρας μου δέχτηκε το παιδί του να κάνει το όνειρό του. Δεν μου είπε ποτέ ‘θα κάνεις αυτό που αρέσει σε μένα’ ή ΄γιατί δεν γίνεσαι γιατρός’. Ο πατέρας μου μέχρι την Β’ λυκείου ήταν κάθε βραδύ μαζί μου στο μαγαζί που τραγουδούσα».

«Όλοι οι άντρες ψάχνουν μια γυναίκα σαν την μητέρα τους»

Στην συνέχεια ο Πέτρος Ιακωβίδης μίλησε για την οικογένεια του και για την προσωπική του ζωή.

«Θέλω όταν κάνω οικογένεια να είμαι κι εγώ σαν τον πατέρα μου. Δεν είμαι μαμάκιας, αλλά όλοι οι άντρες ψάχνουν μια γυναίκα σαν την μητέρα τους. Όταν βρίσκεις μια γυναίκα που σε ηρεμεί και σου βγάζει σιγουριά μέσα στο σπίτι όπως η μητέρα σου, είναι αυτό που χρειάζεται ένας άντρας. Για να είναι ένας άντρας επιτυχημένος, πρέπει να έχει μια γυναίκα να τον ‘κρατάει’ και να του δίνει δύναμη. Ακόμα και σήμερα αν έχω νευρά, όταν έρθει η μητέρα μου να με πάρει αγκαλιά, μόνο που θα τη μυρίσω θα μου φύγουν τα νεύρα. Λόγω της δουλειάς μου υπάρχουν πράγματα που είναι δύσκολο να τα δεχθεί μία σύντροφος. Μια γυναίκα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στη μέρα που τρέχω σαν τρελός και δεν έχω καθόλου χρόνο. Δεν είμαι ζηλιάρης, αλλά όταν κάνεις μια τέτοια δουλειά είναι δύσκολο».

«Νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου όταν τραγουδάω»

Δεδομένου ότι ο Πέτρος Ιακωβίδης είναι και στιχουργός είναι και ερμηνευτής, τι από τα δύο προτιμάει ο ίδιος;

«Νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου όταν τραγουδάω απ΄ όταν γράφω ένα τραγούδι. Το ‘Πόσο’ του Κωνσταντίνου Αργυρού όταν το άκουσα έτοιμο είπα θα μου άρεσε να το πω κι εγώ. Το ‘Παραδόθηκα σε σένα’ ήταν να το πω εγώ. Το έβαλα στη Νατάσα Θεοδωρίδου να το ακούσει και κάποια στιγμή το είπε ξαφνικά στη σκηνή. Έστειλα στην Νατάσα Θεοδωρίδου να ακούσει ένα τραγούδι που θα βγάλω μετά το Πάσχα και μου είπε ‘τυχερός είσαι, αν δουλεύαμε μαζί θα στο έπαιρνα’».

«Τα τραγούδια που έχω γράψει είναι εμπνευσμένα από ιστορίες»

Από πού αντλεί την έμπνευση για τα τραγούδια που γράφει τους στίχους;

«Όλα τα τραγούδια που έχω γράψει είναι εμπνευσμένα από ιστορίες που έχουν συμβεί είτε σε εμένα είτε σε κάποιον φίλο μου».

«Με την Νατάσα Θεοδωρίδου είμαστε οικογένεια και μας είχαν βγάλει πως είμαστε ζευγάρι»

«Δεν νομίζω πως αν ένας καλλιτέχνης βγει και πει, ναι έχω κοπέλα θα χάσει κάτι ή θα αλλάξει κάτι στην δουλειά του. Δεν μου αρέσει όταν βγάζεις τα προσωπικά σου προς τα έξω. Έχω παρατηρήσει πως σε μια συνέντευξη θα ασχοληθούν το 70% με τα προσωπικά κάποιου. Εγώ θέλω να απασχολώ με τη δουλειά μου. Σε μια σχέση δεν είσαι μονός, μπορεί η κοπέλα να μην θέλει να γνωρίζουν ποια είναι, δεν διάλεξε να είναι αναγνωρίσιμη. Έχουν γράψει ψέματα για μένα. Με την Νατάσα Θεοδωρίδου είμαστε οικογένεια και μας είχαν βγάλει πως είμαστε ζευγάρι.

Καταλήγοντας ο Πέτρος Ιακωβίδης μίλησε και για την εμπειρία του όταν συνεργάστηκε με τον Νίκο Οικονομόπουλο, αλλά και για την αδελφή του που συνεργάζεται αυτή την περίοδο με τον Νίκο Οικονομόπουλο.

«Ο Νίκος  είναι μέσα στους πέντε καλυτέρους τραγουδιστές όχι μόνο της γενιάς του, αλλά γενικά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να του λες ψέματα, θα σε αφήσει να κάνεις τα πάντα, φτάνει να του το πεις. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Νίκος αγαπάει την αδελφή μου, την στηρίζει και την βοηθάει».

Written by: admin


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%