Ποια χώρα απαγόρευσε την κυκλοφορία των μαύρων αυτοκινήτων;

Σε μια χώρα απαγορεύεται η εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων και όσοι έχουν προλάβει να αγοράσουν, τώρα αναγκάζονται να τα βάψουν!

Πριν από μερικούς μήνες, η ανακοίνωση του προέδρου του Τουρκμενιστάν, που απαγόρευε την αγορά μαύρων αυτοκινήτων, είχε προκαλέσει αίσθηση και είχε συζητηθεί έντονα. Ωστόσο τώρα το εν λόγω μέτρο πάει ένα βήμα παραπέρα και ο ίδιος αναγκάζει όσους ήδη έχουν μαύρο όχημα να το βάψουν, με δικό τους κόστος μάλιστα!

Πολλοί ιδιοκτήτες είδαν τα αυτοκίνητά τους να κάνουν «φτερά» τα βράδια και να παρκάρουν σε χώρους της αστυνομίας, η οποία τους έλεγε πως αν θέλουν να τα πάρουν πίσω, θα υπογράψουν ένα χαρτί που τους υποχρεώνει να τα βάψουν ξανά.

Ο λόγος της απαγόρευσης είναι γιατί ο πρόεδρος θεωρεί ότι η απουσία του μαύρου χρώματος από τους δρόμους θα φέρει… τύχη στη χώρα! Ο ίδιος οδηγεί μια καταπράσινη Bugatti Veyron Super Sport.

Τέλος, ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες που αναλαμβάνουν το βάψιμο των αυτοκινήτων έχουν… διπλασιάσει τις τιμές τους συγκριτικά με την προ απαγόρευσης εποχή.

Πηγή: gazzetta.gr