Πώς ψήφισαν οι τηλεθεατές – Τι έβγαλαν οι κάλπες της τηλεθέασης

Τη δική τους μάχη για την τηλεθέαση έδωσαν χθες οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να καλύψουν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

 
Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν σε αυτή την αναμέτρηση; Τι ψήφισαν οι τηλεθεατές, ποιος αναδείχτηκε νικητής της τηλεθέασης και ποιον… μαύρισαν;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen από τις 18:00 έως τις 00:59 (τη μία μετά τα μεσάνυχτα) νικητής στο γενικό σύνολο τηλεθέασης αναδείχτηκε με άνεση ο ΣΚΑΪ σημειώνοντας 23,8% μέσο όρο, με τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί με 16%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ALPHA με 13,3%. Από κει και κάτω… η ΕΡΤ1 με 8,7%, ενώ ακολούθησε το OPEN με 7,2% και στην τελευταία θέση της κατάταξης με τις λιγότερες «ψήφους» των τηλεθεατών βρέθηκε το STAR με 6,2% μέσο όρο που είχε… εγκαταλείψει από νωρίς τη μετάδοση.

Αντίστοιχα και στο δυναμικό κοινό στην πρώτη θέση βρέθηκε ο ΣΚΑΪ με 18,1%και ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 17,3% ενώ ο ALPHA σημείωσε 14,9%, το OPEN με 7,8%, το STAR με 6,6% και στην τελευταία θέση η ΕΡΤ με 5,9%.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει να δούμε τις ψήφους των τηλεθεατών την… κρίσιμη ώρα των exit poll που το πρώτο πεντάλεπτο, δηλαδή από τις 19:00 έως τις 19:05, οι περισσότεροι τηλεθεατές είχαν συντονιστεί στη συχνότητα του ΣΚΑΪ για να παρακολουθήσουν τα… προγνωστικά με αποτέλεσμα το κανάλι του Φαλήρου να σημειώνει 26,5% έναντι 18,5% του ΑΝΤ1 που ακολούθησε, ενώ στο δυναμικό κοινό οι δύο σταθμοί βρέθηκαν ξανά στην κορυφή με 20% μέσο όρο.

Πηγή: newsit.gr