Πώς θα καταλάβετε εάν σας σερβίρουν ξαναπαγωμένο παγωτό

584

Ο υδράργυρος όλο και ανεβαίνει και τίποτα δεν φαντάζει πιο απολαυστικό από το να σερβίρετε ένα μπολ παγωτό στους καλεσμένους σου. Το πιο σύνηθες είναι να το αφήνουμε για ώρα εκτός ψυγείου μήπως και κάποιος θέλει δεύτερη μερίδα, μέχρι που κάποιος τελικά το παίρνει απόφαση να το πάει πίσω στην κατάψυξη για να μην λιώσει τελείως. Κι όμως αυτή η συνήθεια ενέχει πολλούς κινδύνους…

 
Το ξαναπαγωμένο παγωτό όχι μόνο έχει αλλοιωμένη υφή, αλλά είναι και εξαιρετικά βλαβερό για την υγεία, καθώς εάν έχει προηγουμένως λιώσει πλήρως εκτός κατάψυξης, θα περιέχει πολλά βακτήρια.

Η δηλητηρίαση μάλιστα από λιωμένα παγωτά που έχουν ξαναπαγώσει είναι ιδιαίτερα συχνή, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα τέτοιο παγωτό;

  1. Η υφή του θα είναι κοκκώδης.

  2. Θα έχει αναπτύξει κρυστάλλους πάγου.

  3. Θα είναι πιο σκληρό από το κανονικό παγωτό.

  4. Θα έχει πιο ουδέτερη γεύση.

Πηγή: newmoney.gr