Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία θα παραμείνει οι Ελληνες αξιωματικοί με απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα.

  • Το θέμα τη προφυλάκισης των δύο Ελλήνων που ήταν να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή συζητήθηκε σήμερα. Ο Τούρκος εισαγγελέας δεν είπε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την διερεύνηση όλων των στοιχείων και το θρίλερ συνεχίζεται.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Βάρνα, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στα σύνορα στον Εβρο και εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

  • Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, στην εικοσάλεπτη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

Πηγή: eleftherostypos.g