Σχολικά γεύματα και στη Λάρισα

Με απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» επεκτείνεται και σε δημοτικά σχολεία της Λάρισας για το σχολικό έτος 2019-2020.

 
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από τον Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες σίτισης. Η ώρα της σίτισης διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η ώρα σίτισης-χαλάρωσης λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Τα δημοτικά σχολεία που μετέχουν από τον νομό Λάρισας (σε σύνολο 1.227 σχολείων) είναι:

Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού, 2ο Ελασσόνας, 3ο Φαρσάλων, 4ο Φαρσάλων, 2ο Φαρσάλων, 1ο Φαρσάλων, 11ο Λάρισας, 33ο Λάρισας, 23ο Λάρισας, 26ο Λάρισας, 30ό Λάρισας, 31ο Λάρισας, 17ο Λάρισας, 6ο Λάρισας, 15ο Λάρισας, 3ο Γιάννουλης.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία