Σοκ από επίθεση σκύλου σε δύο νεαρές Λαρισαίες – Κατασπάραξε και το σκυλάκι τους

207

Σε μάστιγα με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τους πολίτες τείνει να εξελιχθούν οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στη Λάρισα, εντείνοντας την αγανάκτηση του κόσμου που ζητά την άμεση λήψη μέτρων από τον Δήμο καθώς ουσιαστική λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ακόμη.

 
Η εικόνα του να είναι ο άνθρωπος θύμα επίθεσης από αγριεμένο ζώο, φαντάζει αναμφίβολα ως ιδιαίτερα φρικιαστική και αποκρουστική και δεν συνάδει σίγουρα με την ιδέα που ο καθένας μας έχει. Της αρμονικής δηλαδή συνύπαρξης του ανθρώπου με το ζώο σε ένα φυσικό και κοινό μεταξύ των δύο, περιβάλλον. Ωστόσο πολλοί ανυποψίαστοι και ανυπεράσπιστοι συμπολίτες μας βρίσκονται τον τελευταίο καιρό να παίζουν, παρά τη θέλησή τους, τον ρόλο του θύματος σε ειδεχθείς σκηνές επίθεσης, τις οποίες κανένας δεν θέλει να βιώσει…

Την Κυριακή το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη τέτοιο σοβαρό περιστατικό καθώς δύο κορίτσια περπατώντας ανυποψίαστα με το σκυλάκι τους, σε πεζόδρομο του λόφου του Φρουρίου, δέχτηκαν την επίθεση μεγαλόσωμου, σκούρου τριχώματος, αδέσποτου σκύλου. Ο σκύλος, πλησιάζοντας και γαυγίζοντας απειλητικά επιτέθηκε πρώτα στο σκυλάκι και ακολούθως στα κορίτσια, που έντρομα και σοκαρισμένα προσπαθούσαν να σώσουν το αγαπημένο τους ζωάκι από τα δόντια του εξαγριωμένου τετράποδου.

Το σκυλάκι τους υπέκυψε από τα τραύματά του μετά από λίγο σε κτηνιατρείο, ενώ οι ίδιες, με δαγκωματιές στα πόδια και τα χέρια, αναζήτησαν φροντίδα στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου τις χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός, φοβούμενες πλέον και για τα χειρότερα καθώς αδιευκρίνιστο παραμένει αν το συγκεκριμένο αδέσποτο πάσχει από λύσσα.

Οι ίδιες κατήγγειλαν χθες το περιστατικό και στον Δήμο Λαρισαίων, εισπράττοντας τη δέσμευση πως θα μεριμνήσει για τον εντοπισμό του ζώου. Το περιστατικό που καταγγέλθηκε την «Ε» δεν είναι το μοναδικό, το αντίθετο μάλιστα αλλά κάθε δήμος σύμφωνα με τον νόμο έχει υποχρέωση να καταγράφει τα αδέσποτα που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του, οι υπηρεσίες του οφείλουν να τα στειρώνουν, να τα εμβολιάζουν, να τοποθετούν τσιπ και να τα επανατοποθετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στη γύρω περιοχή και στα ίδια. Αν δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά ας υπάρχει τουλάχιστον μια αυξημένη επαγρύπνηση.

Πηγή: Γ.Ν. – εφημερίδα Ελευθερία