Σοκαρισμένη η Ισπανία: Σκότωσε σύζυγο, κουνιάδα και πεθερά μπροστά στα παιδιά του

EUROPA PRESS NEWS VIA GETTY IMAGES

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η άγρια τριπλή δολοφονία στην πόλη Βάλχα, στην Γαλικία. Ένας 45χρονος άνδρας, ονόματι Χοσέ Λουίς Αμπέτ Λαφουέντς σκότωσε μπροστά στα παιδιά του την μητέρα τους, την γιαγιά και την θεία τους.

 
Το χρονικό της τραγωδίας

Η 39χρονη μητέρα είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της με τα παιδιά για να τα πάει στο σχολείο. Ενώ απομακρυνόταν από το σπίτι, την ακολούθησε ο πρώην άνδρας της και την απειλούσε με ένα μικρό όπλο. Πριν προλάβει να τη σκοτώσει, κάλεσε για βοήθεια την μητέρα και την αδερφή της που βρίσκονταν στο σπίτι. Ο άνδρας την σκότωσε μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Όταν έφτασε και οι άλλες δυο γυναίκες, δεν δίστασε να τις σκοτώσει και αυτές. Και οι τρεις δολοφονίες διαπράχθηκαν στα μάτια των παιδιών. Εκείνος τράπηκε σε φυγή πριν παραδοθεί στις αρχές. Ο Αμπέτ ανέφερε ότι πέταξε τοόπλο σε κοντινό ποτάμι και επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και την αδελφή του, σε απόσταση περίπου 20χλμ, απ′ όπου κάλεσε την αστυνομία.

EUROPA PRESS NEWS VIA GETTY IMAGES

Μετά την δολοφονία

Σημειώνεται, ότι μετά την υιοθέτηση ενός νόμου κατά της βίας εναντίον των γυναικών το 2004, το τριπλό έγκλημα προκάλεσε την έντονη καταδίκη των πολιτών. Σαράντα μία γυναίκες έχουν δολοφονηθεί φέτος στην Ισπανία από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Το 2018 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 48.

«Φοβερό. Τρεις γυναίκες της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν (…), θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν θα σταματήσουμε προτού βάλουμε τέλος στον εγκληματικό σωβινισμό που σφαγιάζει τις γυναίκες» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος στην πόλη Βάλχα για τις τριπλές δολοφονίες. Τα παιδιά βρίσκονται πλέον υπό την κηδεμονία του θείου τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr, BBC