Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Δ. Λαρισαίων με Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας

Ανοικτή γραμμή Δήμου Λαρισαίων – Εμπορικού Συλλόγου για τη στήριξη της τοπικής αγοράς

 
Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποιήθηκε, στο τέλος της εβδομάδας, στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Σούλτη και Ντ. Διαμάντου και Γιάννη Αλεξούλη.

Προγραμματισμένη από αρχές Μαρτίου αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε τώρα λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται ενόψει της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είτε αφορούν οικονομικά μέτρα, είτε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των καταστημάτων στην νέα περίοδο. Κύριος γνώμονας της συζήτησης των δυο πλευρών η ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες με πρώτιστο μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ταυτόχρονα όμως, διαβούλευση και εξεύρεση κοινού τόπου με στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος, του δημόσιου χώρου με την επικείμενη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (βυθιζόμενων μπαρών) και των πολιτών αλλά, και της σωστά προσαρμοσμένης λειτουργίας και βιώσιμης συνέχειας των εμπορικών καταστημάτων και της προστασίας των εργαζομένων σε αυτά.

Στην συνάντηση καταρχήν έγινε αναφορά στο πρόγραμμα Open Mall με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη να επιβεβαιώνει ότι προχωράει κανονικά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Ο Σύλλογος επισήμανε ότι, τα μικρά εμπορικά μαγαζιά όπου τα μέτρα ασφάλειας είναι πιο εφικτό να τηρηθούν για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές θα έπρεπε να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα και πρώτα από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Κάτι στο οποίο και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής συμφώνησαν.

Έγινε επίσης ευρεία αναφορά για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε έγκαιρα για όλους τους επαγγελματίες που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.