Μουσικά Νέα

Συνεργασία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” και του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία»

today24 Αυγούστου 2022

Φόντο
share close

Μια νέα σημαντική καλλιτεχνική – εκπαιδευτική συνεργασία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο μεταξύ του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” και  του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» στην Ελασσόνα.

Ο Μουσικός Σύλλογος “musicArte δραστηριοποιείται ήδη στην Ελασσόνα από το 2016, προωθώντας τη μουσική τέχνη και εκπαίδευση μέσα από την εκμάθηση όλων των μουσικών οργάνων, τη συμμετοχή σε χορωδιακά σύνολα (μικτή, νεανική και προκαταρκτική χορωδία), παραστάσεις και τα πρωτοποριακά προγράμματα μουσικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων “BabymusicArte”.

Το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» εξειδικεύεται στην ελληνική παραδοσιακή και λόγια μουσική και έχει ως κύριο άξονα τη συστηματική έρευνα και ενασχόληση των μαθητών με τα παραδοσιακά και λαϊκά μουσικά όργανα, τη μελέτη και καταγραφή των πολιτισμικών χαρακτηριστικών της λαϊκής κουλτούρας και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων.

Και στους δυο ιδιαίτερα δραστήριους πολιτιστικούς φορείς διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές και μουσικοί εκτελεστές, απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αξιόλογη καλλιτεχνική και παιδαγωγική δράση.

Η συνεργασία αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας φιλίας και εκτίμησης  μεταξύ των μουσικών Κώστα Κωστούλη και Θάνου Ρούμπου (Μελωδία) και Έφης Φαρμάκη και Κωνσταντίνου Μάτη (MusicArte) και αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο καλλιτεχνικό πλαίσιο, με πλούσια ακουστικά ερεθίσματα από την κλασική και την παραδοσιακή μέχρι την λαϊκή και την μοντέρνα μουσική, με κοινές δράσεις και συναυλίες που θα συμβάλλουν σημαντικά στην πολιτισμική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Written by: Vasilis Vailas


Προηγούμενο Άρθρο

City Stories

Praktiker: Κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες με πολλαπλά κέρδη

Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση ψυγείου ή κλιματιστικού, επισκέψου τα Praktiker και κέρδισε πολλαπλά! Βρες επώνυμα ψυγεία και καταψύκτες με 5πλό κέρδος: έκπτωση έως -45%, δωρεάν παράδοση, δωροεπιταγή ανακύκλωσης 30€, έως 60 άτοκες δόσεις και πόντους myPraktiker. Και αν ψάχνεις κλιματιστικό, το κέρδος γίνεται 6πλό, καθώς τα Praktiker προσφέρουν και δωρεάν εγκατάσταση και απεγκατάσταση, ενώ η δωροεπιταγή ανακύκλωσης στα κλιματιστικά ανέρχεται έως 100€. Σε περίπτωση που είσαι δικαιούχος του προγράμματος «Ανακυκλώνω […]

today24 Αυγούστου 2022


Phone: 2410 282278
Email: info@radiopolis.gr

Λάρισα – Τ.Κ. 41336
Οδός: Βόλου 102

0%