Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι 18 ετών, αλλά δεν μπορείς να δεις το «Joker»

689

Με αφορμή την επέμβαση της ΕΛΑΣ στους κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, βρήκαμε 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορείς να δεις την συγκεκριμένη ταινία.

 
Η επέμβαση της ΕΛΑΣ σε δύο κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο, αποτελώντας νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης…

Η μία πλευρά στηρίζεται στο γράμμα του νόμου, ενώ η άλλη θυμίζει οτι τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν σε… μαύρες εποχές της χώρας.

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις απολύτως προβλεπόμενα στην Ελλάδα, όμως σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της συγκεκριμένης ταινίας.

1. Μπορεί να ψηφίσει: Πλέον στην εκλογική διαδικασία συμμετέχει όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

2. Μπορεί να μην πάει λύκειο: Υποχρεωτική είναι η φοίτηση μέχρι το γυμνάσιο. Το λύκειο, είτε μιλάμε για Γενικό, είτε για Επαγγελματικό, δεν είναι. Η όποια απόφαση, λαμβάνεται από τους γονείς.

3. Μπορεί να κάνει σεξ: Η ηλικία συναίνεσης στην χώρας μας, έχει οριστεί στα 15 έτη.

4. Μπορεί να οδηγήσει: Αρκεί να έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, να έχει πάρει φυσικά δίπλωμα και να υπάρχει στο όχημα ενήλικος έμπειρος οδηγός.

5. Μπορεί να δουλέψει: Αν έχει συμπληρώσει το 15ο της ηλικίας του μπορεί να εργαστεί. Για μικρότερη ηλικία μπορεί κατόπιν άδειας από την επιθεώρηση εργασίας μόνο σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκτελέσεις ή άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαφημιστικά προγράμματα, επιδείξεις μόδας, ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές, εγγραφές σε βίντεο, κινηματογραφικές λήψεις καθώς και στη χρησιμοποίησή του ως μοντέλο εφόσον δεν βλάπτεται η σωματική και η ψυχική του υγεία και η ηθική του.

Πηγή: gazzetta.gr/plus