Τελευταίος των Μοϊκανών: Το βιβλίο του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ γίνεται σειρά

Αυτή θα είναι η δέκατη κατά σειρά διασκευή της ιστορίας, με την πρώτη να χρονολογείται το 1912

Το βιβλίο του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, Τελευταίος των Μοϊκανών, θα γίνει τηλεοπτική σειρά και θα γυριστεί από την Paramount Television. Την επιμέλεια του σεναρίου θα αναλάβει ο Κάρι Φουκουνάγκα, ενώ τη σκηνοθεσία θα υπογράφει η Νικόλ Κασέλ.

 
Η ιστορία θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου των Γάλλων και των Βρετανών στις ΗΠΑ, ενώ θα εστιάζει στη ρομαντική ιστορία ενός νεαρού Μοϊκανού και της κόρης ενός Βρετανού αξιωματικού.

Ο συγγραφέας είχε συνομιλήσει με επιζώντες μάρτυρες και είχε ταξιδέψει στα μέρη που ζούσαν οι Ινδιάνοι για να γράψει το βιβλίο του. Ο χαρακτήρας του Βρετανού Μονρό που ήταν ο πατέρας των δυο κοριτσιών ήταν βασισμένος στον Τζορτζ Μονρό που ήταν όντως συνταγματάρχης στο φρούριο Χένρι. Αυτή θα είναι η δέκατη κατά σειρά διασκευή της ιστορίας, με την πρώτη να χρονολογείται το 1912.

Η πιο γνωστή είναι αυτή με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το 1992. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε 1.856 αίθουσες εισπράττοντας συνολικά 75.505.856 δολάρια μόνο από την εγχώρια αγορά, ενώ το κόστος παραγωγής της ήταν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ερμηνείες όλου του καστ ήταν αρκετά καλές, ενώ η ταινία βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

Πηγή: ethnos.gr