Θα κλείσουν με βυθιζόμενες μπάρες οι πεζόδρομοι της Λάρισας

Στην εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά
τη δημοσίευση, προχθές, της προκήρυξης του έργου.

Ενός έργου που στοχεύει, όπως σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας
Δημ. Μαβίδης, «στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λάρισας να τηρηθούν οι κανόνες και οι πεζόδρομοι να μην είναι αδιακρίτως προσπελάσιμοι σε όλους».

 
Είναι η δεύτερη φορά που ο διεθνής διαγωνισμούς βγαίνει στον αέρα αφού ο πρώτος πέρυσι τέτοιον καιρό κηρύχθηκε αγώνος για τυπικούς λόγους με τη δημοτική αρχή να προσδοκά πως αυτή τη φορά η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και το έργο θα υλοποιηθεί.

Το χρονοδιάγραμμα θέλει οι προσφορές των ενδιαφερομένων να εξετάζονται στις 26 Ιουλίου ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη το έργο θα παραδοθεί σε 32 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης

Το έργο της εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης
οχημάτων στους πεζόδρομους θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αφού με τις μπάρες σε όλο το πεζοδρομημένο Κέντρο της Λάρισας θα ελέγχεται η διέλευση οχημάτων ενώ στη «λίστα» του συστήματος ελέγχου, δικαίωμα εισόδου στους πεζόδρομους θα έχουν, μεταξύ άλλων, μόνιμοι κάτοικοι, μεταφορείς, τροφοδοσία καταστημάτων, οχήματα έκτακτης ανάγκης ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΑΣ., ΠΥ) και οχήματα του Δήμου (αποκομιδή απορριμμάτων).

Στην περιγραφή του έργου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων σε πεζόδρομους θα αποτελείται από βυθιζόμενα κολωνάκια που θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων ή τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων ή σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.  Αλλά και υποδομή μέσων αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας (με ειδικές κάμερες) των οχημάτων των χρηστών που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους πεζόδρομους

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες και την Κυριακή! Αναλυτική πρόγνωση
Επόμενο άρθροSurvivor – πρώτη διαρροή: Ποιοι θα κερδίσουν το πρώτο ατομικό αγώνισμα για το έπαθλο άνεσης