Τι λέει ο παπάς για την “ταρίφα” που ζητάει από τους ενορίτες στη Λάρισα (video)

Έκπληκτοι έμειναν ενορίτες της Λάρισας από την επιστολή που τους διανεμήθηκε από τον ιερέα ιερού ναού με «οδηγίες» για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου κατά τη διάρκεια της νηστείας προ των Χριστουγέννων.

 
Ο ιερέας για την τέλεση της ακολουθίας απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγ­κεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιερέας εξήγησε τους λόγους που ζητά τα χρήματα.

«Τα 25 ευρώ που ζητάμε είναι τα λειτουργικά έξοδα που συμμετέχει η κάθε οικογένεια στο Σαρανταλείτουργο. Δηλαδή, αυτές τις 40 μέρες θα πρέπει η εκκλησία να πληρώσει έξτρα λεφτά στον ψάλτη, στο νεωκόρο, στην καθαρίστρια, στο πετρέλαιο. Επίσης θα πρέπει να πληρώσουμε το ηλεκτρικό και όλα αυτά τα λειτουργικά έξοδα που μαζεύονται από την προσφορά των πιστών. Αυτό που ζητάμε είναι το κρασάκι το γλυκό. Με αυτό το κρασάκι το γλυκό μπορούμε πιο εύκολα να κοινωνήσουμε τα παιδάκια, τα μωράκια. Αν τους δώσουμε τους άλλους τύπους είναι λιγάκι πιο στυφά και ξινά”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Προηγούμενο άρθροSuper League ⚽ Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθρο21/11 – Το Ράδιο Πόλις 99,4 Live στο Fashion City Outlet μαζί με Χατζηγιάννη (φώτο-video)