Τι μαμά είσαι (ή θα γίνεις), σύμφωνα με το ζώδιό σου

Unsplash

Η γιορτή της Μητέρας τιμάται σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου τον ωραιότερο μήνα του χρόνου. Ο Μάιος έχει κάτι από μαμά. Είναι γλυκός, ζεστός αλλά και δροσερός. Σε γεμίζει αισιοδοξία.

 
Κάθε τύπος μαμάς έχει τα καλά και τα κακά του. Δεν υπάρχει τέλειος γονιός και μέσα από τα λάθη προχωράμε και εξελισσόμαστε. Το ζώδιό σου όμως μπορεί να σου δώσει μία ιδέα για το δυνατό σου χαρακτηριστικό. Για αυτό που σε κάνει και ξεχωρίζεις και δίνεις με γενναιοδωρία στο παιδί σου. Ή για εσένα που ετοιμάζεσαι να γίνεις μαμά. Χρόνια πολλά σε όλες.

Κριός – Η ανεξάρτητη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μαμά Κριός είναι ανεξάρτητη και μεγαλώνει το παιδί της με αυτήν τη φιλοσοφία. Βλέπει τα πράγματα θετικά και εμφυσά στο παιδί την όρεξη για δουλειά και επίτευξη κάθε στόχου. Από τις πιο δυναμικές του ζωδιακού.

Ταύρος – Η αρχηγός

Μπορεί να κουμαντάρει τη δουλειά, τον εαυτό της, το σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών. Είναι ζόρικη μαμά και ενίοτε πεισματάρα. Αλλά μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνη της. Και να τα πάει περίφημα.

Δίδυμοι – Η ευπροσάρμοστη

Για μία γυναίκα Δίδυμο που ετοιμάζεται να γίνει μαμά, η αλλαγή μοιάζει να είναι εύκολη. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη και να τα πάει πολύ καλά. Είναι μία μαμά με πολλά ενδιαφέροντα και ασχολίες και μεγαλώνει ένα δραστήριο παιδί.

Καρκίνος – Η προστατευτική

Όχι επειδή είμαι εγώ, αλλά ο Καρκίνος είναι το πιο μητρικό και ευαίσθητο ζώδιο. Έχει υψηλή ενσυναίσθηση, ακούει, στηρίζει, φροντίζει και ενίοτε υπερπροστατεύει. Αλλά η τρυφερότητα γεμίζει το σπίτι.

Λέων – Η πανταχού παρούσα

Είναι η μαμά που αναλαμβάνει τα πάντα. Περνά ευχάριστα τον χρόνο με τα παιδιά της αλλά μπορεί να γίνει αυστηρή στο θέμα πειθαρχία και διάβασμα. Σε σημείο τέτοιο ώστε να έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Παρθένος – Η οργανωτική

Η τελειομανής μαμά που τα έχει όλα σε πρόγραμμα και δεν της ξεφεύγει η παραμικρή λεπτομέρεια. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην ξεκουράζεται και να κλατάρει αλλά είναι μία μαμά που δείχνει αυστηρή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ζυγός – Η υπομονετική

Ο Ζυγός χαρακτηρίζεται από την υπομονή του και το λες σημαντικό προτέρημα για μία μαμά. Έχει μεγάλες αντοχές στο μεγάλωμα, ενώ ταυτόχρονα θα φτιάξει την πιο στιλάτη παιδική κρεβατοκάμαρα.

Σκορπιός – Η διαισθητική

Ως ζώδιο του Νερού, ξέρει πολύ καλά πότε το παιδί της δεν είναι καλά. Δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία της και φροντίζει πάντοτε να είναι παρούσα, αλλά με διακριτικότητα.

Τοξότης – Η αυθόρμητη

Είναι η μαμά που θα σε ξυπνήσει το πρωί για να πάτε μία βόλτα με το αυτοκίνητο στην παραλία. Δεν αντέχει τη βαρεμάρα και θα κάνει κάθε παιχνίδι να μοιάζει με ταινία.

Αιγόκερως – Η δομημένη

Η μαμά Αιγόκερως είναι απ’όλα. Και δομημένη, και σοβαρή και υπεύθυνη. Αλλά είναι και μία μεγάλη αγκαλιά και ξέρει να σε ακούει με τις ώρες.

Υδροχόος – Η διαφορετική

Είναι η μαμά που είναι ανοιχτή στο διαφορετικό, θα σε ακούσει και θα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της. Λατρεύει τα παιδιά αλλά δεν ξεχνά όλους όσοι την έχουν ανάγκη. Η αυστηρότητα και η πειθαρχία δεν τις ταιριάζουν.

Ιχθύς – Η αγαπησιάρα

Σε παρόμοιο στιλ με την Καρκίνο, η μαμά Ιχθύς είναι τρομερά αγαπησιάρα και συναισθηματική. Σε γεμίζει φιλιά και αγκαλιές και δακρύζει με το παραμικρό. Είναι μία δημιουργική μαμά με καλλιτεχνική φύση, και ενίοτε μπορεί να γίνει χαοτική.

Πηγή: ladylike.gr

Προηγούμενο άρθροOι πιο στιλάτες μαμάδες και κόρες της showbiz! (φώτο)
Επόμενο άρθροΔήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας Δ Λαρισαίων Θ. Δαούλα για επαναλειτουργία 3ου Γυμνασίου και 2ου ΕΠΑΛ