Τι προκάλεσε την πρωινή διακοπή ρεύματος στη Λάρισα

Φώτο αρχείου

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε από τις 6.30 το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα.

 
Χωρίς ρεύμα ήταν για ώρα το κέντρο της Λάρισας αλλά και η Φιλιππούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σημειώθηκε ένας εγκλωβισμός.

Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ

Σύμφωνα με πληροφόρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάστηκε πρόβλημα σε υπόγειο δίκτυο που βρίσκεται από την οδό Ρίζου έως και την 1η Στρατιά. Τα συνεργεία έχουν απομονώσει το σημείο και έδωσαν από αλλού ρεύμα. Αναμένεται το σημείο της βλάβης να εξεταστεί ώστε να διαφανεί η αιτία που βύθισε τη Λάρισα στο σκοτάδι νωρίς τα ξημερώματα.

Έρχεται νέο δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι συχνές βλάβες στο υπόγειο δίκτυο κυρίως σε γραμμές που πάνε από τους υποσταθμούς προς το κέντρο είναι ο μεγάλος… πονοκέφαλος των ανθρώπων του ΔΕΔΔΗΕ. Έχουν ήδη προκληθεί βλάβες το τελευταίο διάστημα καθώς το δίκτυο είναι παλαιό.

Έτσι ήδη υπάρχει η έγκριση από τα ανώτατα κλιμάκια του οργανισμού ώστε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Λάρισα να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάσταση των υπόγειων δικτύων από τα περιφερειακά σημεία της πόλης προς το κέντρο.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της Λάρισας αποκαταστάθηκε περίπου στις 8.30 π.μ. Η συνολικά διάρκεια της διακοπής ρεύματος έφτασε τις 2 ώρες

Πηγή: Π.Γ. (larissanet.gr)