Το lifestyle επιστρέφει μεταλλαγμένο στην τηλεόραση

Με ενέσεις ενημέρωσης, με άλλη δομή και σκαλέτα οι ψυχαγωγικές εκπομπές γυρίζουν στα πλατό και ετοιμάζονται για μία νέα τηλεοπτική εποχή Ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει το lifestyle στην τηλεόραση. Έστω και μεταλλαγμένο.

 
Για δύο εβδομάδες μέχρι τώρα, το κομμάτι της ψυχαγωγίας υπολειτουργεί και προσπαθεί να ψυχανεμιστεί τα γούστα του τηλεοπτικού κοινού το οποίο δείχνει αλλαγή επιλογών. Τα ζωντανά προγράμματα δεν «τραβάνε», το περιεχόμενο δυσκολεύεται να βρει πηγές τροφοδοσίας και πολύ συχνά πρόσωπα της σόουμπιζ προκαλούν έντονες αντιδράσεις και χλευασμό λόγω παρωχημένων αναρτήσεων (πρόσφατα τα παραδείγματα της Ιωάννας Τούνη και του ζεύγους Τανιμανίδη – Μπόμπα στο Instagram).

Από αυτή τη Δευτέρα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλάζει και πάλι. Μετά την επιστροφή των ψυχαγωγικών πρωινών εκπομπών του Star και του Open, επιστρέφει και το «Πρωινό» καθώς έληξε η καραντίνα της Φαίης Σκορδά και των συνεργατών της. Εκτός από τις ενότητες της μαγειρικής και της αστρολογίας η εκπομπή αλλάζει τη σκαλέτα της και εντάσσει συνεχή ενημέρωση αλλά και πιο πρακτικά θέματα όπως αυτά της ψυχολογίας των πολιτών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια, της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών αλλά και πρακτικών συμβουλών για τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω αλλαγής συνθηκών. Οι συνεργάτες της εκπομπής θα είναι στο πλατό και θα εμφανίζονται και μέσω skype για λόγους προστασίας και ασφάλειας ενώ και όλες οι ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις θα γίνονται μέσω υπολογιστών.

Επιστροφή και για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο οποίος προσαρμόζει την εκπομπή του στη νέα πραγματικότητα και θα παρουσιάζει μια διαφορετική late night συνάντηση Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 00:15, στον ΑΝΤ1. Μαζί του ο Νικόλας Ράπτης και ο Φάνης Λαμπρόπουλος, οι οποίοι θα σχολιάζουν θέματα της επικαιρότητας, με τον δικό τους τρόπο, σε ένα δίωρο όπου όλα θα έχουν θέση και η ενημέρωση και η ψυχαγωγία. Συνδέσεις, μέσω Skype, με τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, αλλά και με γνωστά πρόσωπα που βιώνουν τη δύσκολη αυτή περίοδο, μένοντας στο σπίτι. Βίντεο επικαιρότητας, αλλά και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν εντύπωση με το περιεχόμενό τους. Μουσικές στιγμές με τραγουδιστές που θα τραγουδούν live για το τηλεοπτικό κοινό. Παιχνίδια, challenges και τηλεφωνικές συνδέσεις με τηλεθεατές.

Αλλαγές και στη ζώνη prime time του ΑΝΤ1 όπου την θέση των επαναλήψεων ελληνικών σειρών στις 21.00 παίρνουν οι ελληνικές ταινίες.

Προς το παρόν δεν προβλέπεται η επιστροφή των ψυχαγωγικών εκπομπών «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και «Καλό μεσημεράκι» με τον Νίκο Μουτσινά στον ΣΚΑΪ, καθώς το κανάλι έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση. Συζητήσεις υπάρχουν αλλά μέχρι στιγμής είναι πρόωρες στην παρούσα φάση. Όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της πανδημίας και από την τηλεθέαση που παρουσιάζουν οι ενημερωτικές εκπομπές αλλά και από τον σημαντικό παράγοντα της διαφήμισης.

Πηγή: protothema.gr