Το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» έστειλε την πρώτη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη

Το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» έστειλε την πρώτη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη μετά την επιτυχημένη προσεδάφισή του.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη που έστειλε πίσω στη Γη το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance».

To «Perseverance» προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη στις 22.50, ώρα Ελλάδος, το βράδυ της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021.

Με την αγωνία να χτυπά «κόκκινο» η NASA επιβεβαίωσε ότι το ρομποτικό ρόβερ παραμένει σε λειτουργία στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη». Αποστολή του είναι να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον Άρη και να τον μελετήσει γεωλογικά. Μαζί του βρίσκεται και το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο drone στην ιστορία που θα επιχειρήσει να πετάξει σε έναν άλλο πλανήτη, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές.

Το διαστημικό ρόβερ «Perseverance», μεγέθους SUV, έχει το παρατσούκλι «Πέρσι». Είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ «Curiosity» που μελετά μέχρι σήμερα τον Άρη. Διαθέτει, όμως, πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά. Δείτε την πρώτη φωτογραφία που έστειλε πίσω στη Γη το «Perseverance».

Πηγή: athensvoice.gr