Το σχέδιο Δήμων – Περιφέρειας για τον τουρισμό στη Λάρισα

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το μότο που κυριαρχεί τελευταία στο νομό Λάρισας αναφορικά με την ανάδειξη και την προβολή του τουριστικού προϊόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένο πρότζεκτ για τον τουρισμό τέθηκε χθες και στη συζήτηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τα μέλη της Δ.Ε. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Το σχέδιο προβλέπει την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης στην οποία θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ταμείου που θα χρηματοδοτηθεί από τους 7 Δήμους του νομού, το Επιμελητήριο Λάρισας, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Γίνεται αντιληπτό ότι προωθείται η κεντρική ή συνολική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος που θα αποφέρει και καλύτερα αποτελέσματα όπως ευελπιστούν οι εμπλεκόμενοι.

Μάλιστα το ταμείο αυτό θα διαχειρίζεται ένας φορέας που θα έχει ένα μέλος από το κάθε μέρος που θα συμμετέχει και αναμένεται να είναι υπό την εποπτεία του Επιμελητηρίου. Οι επαφές με τους δημάρχους έχουν ξεκινήσει και είναι ιδιαίτερα θετικό το κλίμα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άκουσε και θέλησε να παράσχει κάθε βοήθεια και ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Π.Γ. ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET