ΤΩΡΑ: Σεισμός ταρακούνησε την Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση αισθητή την Θεσσαλονίκη, αναστάτωσε τους κατοίκους της “νύμφης του Θερμαϊκού” και πολλών άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας

 
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 21:33 ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, 5 χιλιόμετρα σύμφωνα με τους ειδικούς, έγινε αισθητός σε μεγάλη διάμετρο σε σχέση με το επίκεντρο του, ήτοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών.

Ωστόσο, αργότερα, το Γεωδυναμικό αναβάθμισε την δόνηση σε μεγέθους 3,7 Ρίχτερ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται στα 5χλμ.

«Ο σεισμός είναι μικρός. Είναι κάτω από τα 4 Ρίχτερ και δεν εμπνέει ανησυχία. Καθημερινά γίνονται τέτοιοι σεισμοί. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, γιατί σημειώθηκε κοντά σε αυτήν. Το επίκεντρο είναι στη Νιγρίτα (Σερρών). Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

πηγή: ant1news.gr