Τσίμπημα εντόμου απείλησε τη ζωή 35χρονης στην Βελίκα

Τον μπελά της βρήκε μια Πολωνή τουρίστρια όταν στην περιοχή του παραλιακού μπαρ «Buca» στη Βελίκα, όπου είχε πάει για μπάνιο χθες το μεσημέρι, δέχθηκε τσίμπημα εντόμου στη στοματική κοιλότητα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τσίμπημα το οποίο λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή της.

 
Η 35χρονη γυναίκα έπαθε αλλεργικό σοκ και μέσα σε λίγη ώρα πρήστηκε ολόκληρη σε βαθμό μάλιστα που με δυσκολία ανέπνεε. Λουόμενοι που έτρεξαν προς βοήθεια κάλεσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο με τη σειρά του έστειλε ασθενοφόρο από τη Λάρισα, αλλά παράλληλα, λόγω του χρόνου που θα χρειαζόταν ώστε να διανύσει περί τα 50 χιλιόμετρα και συνάμα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της παθούσης, ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς να μεταφέρει με περιπολικό γιατρό και νοσηλευτή από το Αγροτικό Ιατρείο Σωτηρίτσας προς το περιστατικό. Όπως κι έγινε.

Η γυναίκα, κι ενώ βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, δέχθηκε τις πρώτες και σωτήριες βοήθειες του ειδικευόμενου γενικού ιατρού. Στη συνέχεια, κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, διακομίσθηκε στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που αποδεικνύει περίτρανα κι αυτό πως η παραλιακή ζώνη έχει την ανάγκη μόνιμης παρουσίας ασθενοφόρων στην Αγιά ή στη Σωτηρίτσα, αλλά και 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του ιατρείου Σωτηρίτσας, αφού πρέπει να σημειωθεί πως το συμβάν έτυχε την ώρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι σε αυτό έφευγαν αφού λειτουργεί μόνο ως το μεσημέρι. Για λίγη ώρα, λοιπόν και χάρη στη συνδρομή της αστυνομίας και, φυσικά, στην επέμβαση γιατρού και νοσηλευτή, σώθηκε μια ζωή.

Πηγή: Νίκος Γουργιώτης – εφημερίδα Ελευθερία