Τσιόδρας – Χαρδαλιάς… 70 μέρες μετά! Ο «χρησμός» και η ανησυχία για νέα μέτρα

Την τελευταία φορά που τον είδαμε σε “ζωντανή” ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας έλεγε πως “δεν θα του κάνω την χάρη να αναφερθώ ξανά σ’ αυτόν”. 70 μέρες μετά, ο κορονοϊός τον “αναγκάζει” να επιστρέψει, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και την… ανησυχία Πολιτείας και πολιτών.

Ήταν 26 Μαΐου του 2020, όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίχως να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του, εμφανιζόταν για τελευταία φορά απέναντι στις κάμερες, για την καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00 σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε τότε με την ελπίδα -τόσο δική μας και ακόμη περισσότερου του ιδίου- να μην… χρειαστεί να τον ξαναδούμε.

Άλλωστε ο… χρησμός είχε δοθεί την ίδια μέρα από τον Νίκο Χαρδαλιά: “Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ενημέρωση ζωντανά, αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα δεν θα έχουν πάει καλά”, είχε πει συγκεκριμένα.

Νέα μέτρα… φέρνει ο Τσιόδρας με τον Χαρδαλιά;

Και φτάσαμε σήμερα, Τρίτη 04.08.2020, 70 ολόκληρες ημέρες μετά, στο σημείο να δούμε ξανά, όπως ανακοινώθηκε, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, να παίρνουν ξανά τις θέσεις τους.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά λοιπόν. Τα κρούσματα του φονικού ιού στην χώρα παρουσιάζουν έξαρση και εκτός από το αριθμητικό κομμάτι της υπόθεσης, ανησυχία προκαλεί και η μεγάλη διασπορά, σε πολλές πια περιοχές της χώρας.

Τι σημαίνει λοιπόν η επανεμφάνιση των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, ωστόσο η κυβέρνηση διαμηνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία πως τα εκάστοτε μέτρα αποφασίζονται… real time, με βάση τα δεδομένα που επικρατούν.

Η υποχρεωτική μάσκα έχει ήδη επιστρέψει και μάλιστα… δριμύτερη, καθώς πλέον επιβάλλεται -εκτός από τα καταστήματα και τις εκκλησίες- ακόμη και στα καταστρώματα των πλοίων, μέχρι 15/08 έχει θεσπιστεί όριο 100 ατόμων σε τελετές όπως γάμοι, βαφτίσια κλπ, ενώ αποφασίστηκαν και περισσότερα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή, 31.08.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μένει, λοιπόν, να φανεί το κατά πόσο η “τηλεοπτική” επιστροφή του διδύμου που “σημάδεψε” την περίοδο της καραντίνας θα συνοδευτεί με ακόμη πιο “φρέσκα” μέτρα, ή απλά θα λειτουργήσει ως ένα ηχηρό “καμπανάκι” την περίοδο που η χαλάρωση των πολιτών και το άνοιγμα του τουρισμού έχουν προκαλέσει άνοδο στα ημερήσια κρούσματα.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων στο ραντεβού των 18:00.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στη Λάρισα: Τετάρτη και Πέμπτη 5-6/8/20
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Κρούσμα σε γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας