Τσιόδρας: κάθε κρούσμα στην χώρα μας “δίνει” ακόμη ένα

Με… μάσκα και κακά μαντάτα επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας την ώρα που η ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά. 121 νέα κρούσματα σήμερα και τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη αύριο!

70 μέρες μετά το “αντίο” του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει “ζωντανά”, με το ενδεχόμενο και νέων μέτρων να είναι ανοιχτό.

Υπενθυμίζουμε πως στις 31.07.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επέκταση της… λίστας για την υποχρεωτική μάσκα, πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά και μια σειρά από νέα μέτρα υπό τον φόβο της εξάπλωσης του “αόρατου εχθρού” στην χώρα μας.

Επιπλέον λίγο πριν ξεκινήσει η ενημέρωση, έγινε γνωστό πως αύριο ο πρωθυπουργός θα στείλει νέο τηλεοπτικό μήνυμα.

Ο Τσιόδρας και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως “η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο”, ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εξηγώντας τα… γιατί σε ό, τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Τσιόδρας: Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων

Στην συνέχεια μίλησε και για το ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ασυμπτωματικά κρούσματα στην χώρα μας, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων, τονίζοντας πως κάθε κρούσμα στην χώρα μας “δίνει” ακόμη ένα!

“Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα”, συμπλήρωσε, αναφέροντας ως μοναδικό θετικό στοιχείο τον μικρό αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

Ακολούθως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στην “μάχη” για την εξεύρεση του εμβολίου που θα δώσει τέλος στον εφιάλτη, ενώ ακόμη σημείωσε πως η ΕΕ εξασφάλισε την ρεμδεσιβίρη.

“Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε την ζωή μας. Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε”, κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός-Ελλάδα: 121 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Που εντοπίζονται τα 121 νέα κρούσματα (8 στη Λάρισα)